Rasulo na Novom Zelandu: Demonstranti preplavili prestonicu, policajci snimljeni u brutalnim akcijama, uhapšeno 120 osoba! (VIDEO/FOTO)

11.02.2022

09:46

0

Ovo je četvrti dan zaredom otkako je nekoliko hiljada nezadovoljnika, inspirisanih protestima kamiondžija u Kanadi, "okupiralo" travnjake u glavnom gradu Velingtonu

Rasulo na Novom Zelandu: Demonstranti preplavili prestonicu, policajci snimljeni u brutalnim akcijama, uhapšeno 120 osoba! (VIDEO/FOTO)
Tan2022-2-10_1544689_0 - Copyright Tanjug/Mark Mitćell/NZ Herald via AP

Veliki broj demonstranata, veći nego prethodnih dana, ponovo se okupio danas ispred zgrade parlamenta Novog Zelanda u Velingtonu, pozivajući na ukidanje obavezne vakcinacije protiv kovida 19 i odbijajući da prekinu proteste uprkos hapšenjima.

Tanjug/Mark Mitćell/NZ Herald via AP
 

Policija je juče uhapsila 120 ljudi dok je nasilno pokušavala da ukloni demonstrante, a danas je saopštila da tokom noći oko zgrade parlamenta nije bilo incidenata, iako su dve osobe privedene zbog neadekvatnog ponašanja pod dejstvom alkohola, prenosi agencija Rojters.

 

 

- Policija nastavlja da odmereno pristupa demonstrantima koji ulaze u teritoriju parlamenta i od njih je više puta traženo da odu - izjavio je nadzornik Kori Parnel u saopštenju.

Ipak, jedan snimak koji je osvanuo pre nekoliko minuta na Tviteru pokazuje neadekvatno ponašanje policajca, koji prvo komunicira sa demonstrantom koji mirno sedi dok ga pripadnik bezbednosnih snaga propituje, a onda ga iznenada obara na zemlju i počinje da se iživaljava nad njim, u čemu mu se neke kolege pridružuju.

 

 

Ovo je četvrti dan zaredom otkako je nekoliko hiljada demonstranata, inspirisanih protestima kamiondžija u Kanadi, "okupiralo" travnjake u glavnom gradu Velingtonu i blokiralo okolne ulice svojim kamionima, automobilima, kamper kombijima i motociklima.

Tanjug/Mark Mitćell/NZ Herald via AP
 

Još više šatora je danas podignuto na travnjaku oko zgrade parlamenta, dok sve više demonstranata pristiže iz čitave zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike