Javnost, putnici, radnici - svi u šoku: Ovo je zemlja koja je posle dve godine pustila strance (FOTO)

10.02.2022

09:02

0

Filipini su nametnuli jedno od najdužih karantina na svetu i najstrožije karantinske restrikcije koje sprovodi policija kako bi ugušili pandemiju koja je izazvala najgoru ekonomsku recesiju od 1940-ih i gurnula nezaposlenost i glad na rekordne nivoe

Javnost, putnici, radnici - svi u šoku: Ovo je zemlja koja je posle dve godine pustila strance (FOTO)
pjimage - Copyright AP Photo/Basilio Sepe

Filipini su ukinuli skoro dvogodišnju zabranu za strane putnike u spasonosnom podsticaju za svoju turističku industriju, jer nalet omikron varijante popušta.

Strani putnici iz 157 zemalja sa bezviznim aranžmanima sa Filipinima koji su u potpunosti vakcinisani i koji su bili negativni na virus biće dobrodošli nazad i više neće morati da budu u karantinu po dolasku.

Vlada je takođe ukinula sistem klasifikacije rizika koji je zabranjivao putnike iz najteže pogođenih zemalja.

- Počećemo sa sledećim poglavljem na putu ka oporavku - rekla je sekretarka za turizam Berna Romulo-Pujat.

Ona je dodala da bi ponovno otvaranje granice vratilo radna mesta i ostvarilo prihod u preduzećima i zajednicama u vezi sa turizmom.

Filipini su nametnuli jedno od najdužih karantina na svetu i najstrožije karantinske restrikcije koje sprovodi policija kako bi ugušili pandemiju koja je izazvala najgoru ekonomsku recesiju od 1940-ih i gurnula nezaposlenost i glad na rekordne nivoe.

Više od milion Filipinaca izgubilo je posao u turističkim preduzećima i destinacijama samo u prvoj godini pandemije, prema vladinim statistikama.

Turističke destinacije, uključujući popularna odmarališta na plažama i tropskim ostrvima, ličile su na gradove duhova na vrhuncu pandemije, a vulkanska erupcija i tajfuni su pogoršali gubitke.

Ponovno otvaranje je bilo zakazano za 1. decembar, ali je odloženo zbog veoma zarazne varijante širenja koronavirusa omikronom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike