Tras zapretila Rusiji: Moskvi će stići "debela naplata" ako napadnu Ukrajinu

06.02.2022

18:13

0

"Mi i saveznici stojimo ujedinjeni u podršci Ukrajini", stoji u statusu ministarke spoljnih poslova

Tras zapretila Rusiji: Moskvi će stići "debela naplata" ako napadnu Ukrajinu
profimedia-0637555744 - Copyright Profimedia

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras izjavila je danas da su ruske tvrdnje da ne planira da napadne Ukrajinu lažne i da su Britanija i saveznici odlučni da "debelo naplate" Moskvi ukoliko preduzme, kako se navodi, "dalju akciju".


Uz linkovanje tvita sa "Vašington posta" o američkoj proceni o ruskim planovima, Tras je kazala da je jasna ozbiljnost ruskih namera, preneo je Rojters.

 


- Ruske akcije pokazuju da su njihove tvrdnje da ne planiraju da izvrše invaziju na Ukrajinu lažne. Mi i saveznici stojimo ujedinjeni u podršci Ukrajini. Odlični smo da debelo naplatimo Rusiji ukoliko preduzmu dalje korake - navela je Tras.

 

 

Ukrajina u pripravnosti

Ukrajinske vlasti potpuno kontrolišu situaciju na granici sa Rusijom, izjavio je danas savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika, Mihail Podoljak.


- Ukrajina i naši partneri se spremaju za svaki mogući scenario. Situacija je potpuno pod kontrolom. Bilo kako, nećemo smanjiti diplomatske napore da osiguramo dugotrajnu i potpunu deeskalacju - kazao je on za Ukrinform, dodajući da su ruske trupe i dalje u blizini Ukrajine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike