Ruski diplomata: Šta bi bilo da mi kažemo da Amerika može da zauzme London za nedelju dana?

06.02.2022

11:43

0

Širenje panike se nastavlja, poručio je Poljanski

Ruski diplomata: Šta bi bilo da mi kažemo da Amerika može da zauzme London za nedelju dana?
Dmitrij Poljanski - Copyright AP Photo/John Minchillo, Pool

Spekulacije zapadnih zemalja koliko je dana potrebno da Kijev padne tokom navodne ruske invazije su sulude i predstavljaju širenje panike, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Un Dmitrij Poljanski.

- Ludilo i širenje panike se nastavljaju. Šta bi bilo da mi kažemo da Sjedinjene Američke Države mogu da zauzmu London za nedelju dana i da bi to dovelo do 300.000 žrtava? I to bi se zasnivalo na podacima obaveštajne službe koje ne bismo otkrili. Da li bi to bilo ispravno za Amerikance i Britance? Pogrešno je i u pogledu Rusa i Ukrajinaca - naglasio je Poljanski.

Ranije je agencija Rojters, pozivajući se na anonimne izvore, javila da bi ruske snage u slučaju „invazije na Ukrajinu“ mogle da zauzmu Kijev „za nekoliko dana“. Kako je procenjeno, u tom hipotetičkom sukobu dveju zemalja ukupan broj žrtava mogao bi da dostigne i do 85.000.

Nemački tabloid Bild objavio je u subotu izveštaj neimenovanih tajnih službi o navodnom „planu“ Rusije da priključi Ukrajinu Saveznoj Državi Rusije i Belorusije. Ovaj članak se pojavio nakon lažne vesti agencije Blumberg koja je objavila da je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu, a zatim je priznala grešku i obrisala tekst.

Podsetimo, Zapad, uključujući medije, mesecima optužuje Rusiju da namerava da izvrši invaziju na Rusiju. Iako je u Moskvi to nebrojeno puta demantovano, mnogi mediji i dalje insistiraju na tome, objavljujući, između ostalog, spekulaciji o tome kada bi navodna invazija trebalo da počne i kako.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike