Tinejdžer odbio novi Teslin automobil da obriše nalog koji muči Ilona Maska: Saga sa milijarderom se nastavlja! (VIDEO)

06.02.2022

14:11

0

Autor: 24sedam

Džek Svini nije zadovoljan onim što mu nude

Tinejdžer odbio novi Teslin automobil da obriše nalog koji muči Ilona Maska: Saga sa milijarderom se nastavlja! (VIDEO)
Profimedia/Youtube/NewsNation Now

Tinejdžer Džek Svini (19) odbio je da primi automobil "tesla model 3" kako bi ugasio nalog na Tviteru na kome se prate lokacije privatnog aviona milijardera Ilona Maska.

Podsetimo, Mask je Svinija zamolio da obriše nalog jer ne želi da ljudi prate njegova putovanja što je ocenio i kao bezbednosni rizik.

Kompanija za unajmljivanje automobila "Autonomy" je studentu ponudila Teslin "model 3" pod ugovorom na tri godine kako bi obrisao nalog na kome se uz pomoć botova prate letovi privatnih aviona mnogih bogataša.

- Rekao sam vam da nisam za pretplatu, uostalom, postoje brojne činjenice koje sugerišu da se ovo događa u dogovoru sa Ilonom. Želim sopstveni auto. Ne želim da ga vratim nazad za tri godine. Kad bih zaista posedovao "teslu", onda bih ugasio nalog - poručio je tinejdžer.

Svini i njegov nalog na Tviteru @ElonJet postali su nedavno viralni nakon što su mediji objavili da je Mask ponudio tinejdžeru 5.000 dolara da ga ukloni jer ne želi da "ludi ljudi" prate njegove letove. 

- Ne sviđa mi se ideja da može ludak da me obori - naveo je Mask koji je naveo da praćenje preko Tvitera predstavlja bezbednosni rizik.

Međutim, mladić je zatražio 50.000 dolara rekavši da bi novac mogao da iskoristi za plaćanje školarine za koledž i možda za kupovinu Teslinog automobila.

Ipak, Mask je rekao da smatra da se "ne čini dobrim rešenjem" ukoliko plati za gašenje naloga.

- Druge opcije, poput pripravničkog staža, mnogo bi lakše dovele do gašenja naloga - odlučno je poručio Svini, ali se milijarder nije još oglašavao o tom pitanju.

Svini, koji studira informacione tehnologije, pokrenuo je 15 tviter botova koji prate privatne avione milijardera iz tek-industrije, poput Bila Gejtsa ili Džefa Bezosa, ali je najpopularniji onaj posvećen Masku, sa više od 360.000 pratilaca.

Iako se Svini  oslanja na javno dostupne podatke, njegov program potražuje sofisticirano znanje koje frekvencije transpondera poklapa sa dostupnim anonimnim planovima leta. Osim toga, Svini se i sam interesuje za avijaciju jer mu je otac zaposlen u avio-industriji.

Kada je Masku objasnio kako sistem funkcioniše, milijarder je bio iznenađen da su te informacije javno dostupne, rekavši: "Kontrola saobraćaja je primitivna".

 

Facebook

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti