Vatikan prodao luksuznu zgradu u Londonu: Kupovina ove nekretnine izazvala je veliki skandal unutar Katoličke crkve

29.01.2022

22:55

0

Autor: 24sedam

Ministar ekonomije otac Antonio Gerero rekao je vatikanskim medijima da je Sveta stolica dobila depozit od 10 odsto

Vatikan prodao luksuznu zgradu u Londonu: Kupovina ove nekretnine izazvala je veliki skandal unutar Katoličke crkve
london1 - Copyright Printscreen/YouTube/ Financial Times

Vatikan je u petak saopštio da je potpisao ugovor o prodaji luksuzne zgrade u ekskluzivnom londonskom kvartu, čija kupovina je u središtu suđenja za korupciju.

Ministar ekonomije otac Antonio Gerero rekao je vatikanskim medijima da je Sveta stolica dobila depozit od 10 odsto i da bi prodaja  nekrretnine  u Čelsiju trebalo da bude zaključena u junu.

Gerero nije izneo nikakve cifre, ali je rekao da je gubitak od prodaje nakon što je "navodna prevara" uzeta u obzir u budžetu Vatikana za ovu godinu.

Vatikanski prefekt Sekretarijata za privredu dodao je da se zgrada prodaje za više nego što je nedavno procenjena, ne navodeći dalje detalje.

U oktobru je vatikanski sud odustao od postupka protiv kardinala Anđela Beća, najviše rangiranog katoličkog velikodostojnika koji se ikada suočio sa optužbama za finansijske malverzacije.

Podsetimo on je prvobitno optužen je da je potrošio 350 miliona evra crkvenog novca na loš posao kupovine nekretnina u Londonu kojim je naneo velike finansijske gubitke rimokatoličkoj crkvi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike