Sneg viši od jednog metra napravio haos: U Pakistanu stradalo 16 osoba, zaledili se u zaglavljenim vozilima (VIDEO/FOTO)

08.01.2022

10:08

0

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da su hiljade vozila izvučene iz snega, ali da je više od hiljadu i dalje zaglavljeno

Sneg viši od jednog metra napravio haos: U Pakistanu stradalo 16 osoba, zaledili se u zaglavljenim vozilima (VIDEO/FOTO)
PAKISTAN - Copyright Printscreen Twitter/Needa Salam

Snežna oluja u pakistanskom zimskom centru Muri oborila je temperature na minus osam stepeni, a najmanje 16 ljudi koji su se ostali zaglavljeni u svojim vozilima izgubilo je život, saopštili su danas pakistanski zvaničnici.

 

 

Policajac iz Islamabada Atik Ahmed rekao je da je osam od 16 poginulih iz porodice njegovog kolege policajca iz Islamabada Naveda Ikbala, koji je takođe stradao, i potvrdio da su sve žrtve preminule od hipotermije, prenosi AP.

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Pakistana šeik Rašid Ahmed rekao je da su hiljade vozila izvučene iz snega, ali da je više od hiljadu i dalje zaglavljeno u toj oblasti.

 

 

Smešten 45,5 kilometara severno od glavnog grada Islamabada, Muri je popularno zimsko odmaralište koje privlači više od milion turista godišnje.

 

 

Ulice koje vode u grad često su tokom zime blokirane snegom, a ministar unutrašnjih poslova rekao je da je tokom noći na to područje palo više od 1,2 metra snega i da je sav dolazni saobraćaj od danas blokiran.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike