Veliki povratak Hilari Klinton: Rezultati još nisu poznati, a Bajden već donosi važne odluke?

13.11.2020

13:20

0

Bajdenov tim navodno veruje da bi Hilari Klinton mogla da podigne ugled Amerike u očima međunarodne zajednice

Veliki povratak Hilari Klinton: Rezultati još nisu poznati, a Bajden već donosi važne odluke?
Copyright Profimedia

Rezultati predsedničkih izbora u Americi još nisu konačno poznati, ali to nije sprečilo svetske medije da pišu o tome ko bi mogao da se nađe u administraciji Džoa Bajdena, ukoliko on zvanično postane predsednik. Bivša državna sekretarka Hilari Klinton našla se na listi ljudi koji bi uticali na zbivanja na svetskoj političkoj sceni, pa tako američki mediji spekulišu da će se naći na poziciji ambasadorke SAD u UN.

Pozivajući se na neimenovane izvore, “Vašington post” navodi da Bajdenov tim razmatra kandidaturu supruge nekadašnjeg predsednika Bila Klintona za ovu poziciju, ali da ona nije izvesna.

Bajdenov tim navodno veruje da bi Hilari Klinton, koja je od Donalda Trampa izgubila predsedničke izbore 2016. godine, mogla da podigne ugled Amerike u očima međunarodne zajednice.

Pročitajte još: Bajden pobedio i u uporištu republikanaca

Hilari Klinton bila je američki državni sekretar od 2009. do 2013. godine u vreme administracije Baraka Obame za kog mediji spekulišu da bi mogao da bude budući američki ambasador u Britaniji.Na osnovu izbornih projekcija, američki mediji proglasili su demokratskog kandidata Bajdena pobednikom izbora, održanih 3. novembra.

Tramp, međutim, nije priznao projekcije po kojima je Bajden pobednik predsedničkih izbora i u više navrata je kritikovao glasanje putem pošte, navodeći da to otvara put mogućoj izbornoj prevari.

Izborni štab Donalda Trampa podneo je tužbe protiv saveznih država i tvrdi da je glasanje i brojanje glasova bilo neregularno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike