Obračuni političara koji su obeležili proteklu godinu: Tukli se u parlamentima i emisijama, jedan predsednik je bio posebno omražen (VIDEO)

03.01.2022

07:30

0

Autor: 24sedam

Burna godina za poslanike, ali i nezadovoljne građane

Obračuni političara koji su obeležili proteklu godinu: Tukli se u parlamentima i emisijama, jedan predsednik je bio posebno omražen (VIDEO)
tuča - Copyright Profimedia

2021. godina je bila burna i za mnoge političare, pa su zabeležene brojne tuče u parlamentima širom sveta. Osim toga, pojedinci su se tukli i tokom snimanja emisija, a predsednik Emanuel Makron dobio je šamar od nezadovoljnog građanina.

Donosimo vam kratak pregled žustekoh svađa i tuča.

Tuča zbog zamenica

Tokom zasedanja jordanskog parlamenta, izbila je žešća rasprava između poslanika i predsednika parlamenta, koja se završila pesničenjem.

Poslanici su se potukli u direktnom televizijskom prenosu tokom debate o reformi ustava, a do sukoba je došlo najviše zbog rodne jednakosti. Povod je bio amandman kojim se zamenica za ženski rod dodaje za državljane Jordana u poglavlju ustava kojim se garantuju jednaka prava svih građana. Nekolicina poslanika na pomenutoj sednici se vidno iznervirano usprotivila amandmanu etiketirajući ga kao "beskorisnog".

 

 

Tuča zbog budžeta

Turski poslanici su se tukli nakon diskusije o budžetu. Dok se raspravljalo o finansijama Ministarstva unutrašnjih poslova, sukobili su se poslanici vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) i glavne opozicione Republikanske narodne partije (CHP), a rasprava je neočekivano prerasla u fizički obračun.

 

 

Gruzija

U gruzijskom parlamentu došlo je do tuče između poslanika opozicionih partija i predstavnika vlasti. Opozicionari su tražili da u parlament budu pušteni svi gruzijski novinari okupljeni u blizini zgrade, koji su tražili ostavku premijera Iraklija Garibašvilija.

To su uživo prenosile gruzijske televizijske stanice.

 

 

Neumesni komentar

Prilikom razmatranja izmena nacrta zakona o reformi Nacionalnog saveta za pitanja televizije i radija u Vrhovnoj radi Ukrajine došlo je do gurkanja i svađe između poslanika.

Tuča je započela nakon izjave poslanika iz vladajuće stranke Nikite Poturajeva koji je rekao da je neophodno „streljati“ frakciju „Opoziciona platforma – za život“.

Žestok sukob na TV

Sukoba nije bilo samo u skupštini što su dokazali i moldavski političari koji su se potukli u TV studiju.

Bivši zamenik ministra policije Moldavije Genadij Kosovan potukao se u emisiji sa Sergejom Tofilatom, bivšim savetnikom predsednice Majde Sandu. Kosovan je tokom tuče izgubio svest i hospitalizovan je.

Političari su pozvani da učestvuju u emisiji “Žurnal”, a tokom direktnog prenosa došlo je do razmene uvreda. Sandu Tofilat je Kosovana nazvao nedonoščetom, a zatim ga polio čašom vode.

Makron na meti šamara i jaja

Francuski predsednik Emanuel Makron doživeo je u junu neprijatnost kad je ošamaren tokom zvanične posete departmanu Drome na jugoistoku Francuske.

Na društvenim mrežama odmah je osvanuo snimak na kom se vidi kako mu čovek iz mase pruža ruku kako bi se rukovao s njim, a da bi ga nekoliko trenutaka kasnije ošamario.

Potom, u septembru ga je jedan mladić pogodio kuvanim jajetom, a nakon toga je napadač smešten u psihijatrijsku bolnicu.

Jaje je pogodilo Makrona u rame tokom posete međunarodnom sajmu hrane. Student star 19 godina, koji je priveden nakon incidenta, nije bio na listi traženih osoba. 

Brašno i kamenčići

Žan-Luk Melenšon, levičarski francuski političar takođe je bio na meti nezadovoljnih građana, ali je umesto jajeta dobio brašno u lice, tokom protesta u Parizu.

Dok je odgovarao novinarima na pitanja tokom Marša za slobodu, antidesničarskog skupa koji je održan i u drugim francuskim gradovima, jedan napadač mu je prišao i bacio mu brašno u glavu.

 

 

Takođe, kanadski premijer Džastin Trudo pogođen je u septembru kamenčićima u gradu Londonu u Ontariju, gde je boravio tokom predizborne kampanje.

 

 

Trudo je ulazio u autobus nakon što je posetio pivnicu u tom gradu, kada su ga demonstranti zasuli sitnim kamenjem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike