Policijski čas i dalje na snazi, samo vakcinisani smeju na posao: Ko nije imunizovan, test na svakih pet dana!

04.01.2022

14:58

0

U Albaniji je na snazi policijski čas od 23 časa do šest ujutru

Policijski čas i dalje na snazi, samo vakcinisani smeju na posao: Ko nije imunizovan, test na svakih pet dana!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Vadim Ghirda

Svi zaposleni u javnoj administraciji u Albaniji, ali i u tržnim centrima ili supermarketima od danas će morati da imaju kovid propusnice ili negativan PCR test da bi mogli da nastave da rade, preneli su mediji.

Albanske vlasti su u decembru donele odluku o uvođenju novih restrikcija koje se odnose na kovid-19, među kojima je i obavezna vakcinacija za svakog ko želi da bude na radnom mestu, preneo je "Albanian Daily News".

Prema pisanju Koha ditore, nevakcinisani radnici moraju da se testiraju svakih pet dana.

- Podsećamo da od 4. januara svi zaposleni u javnoj administraciji, supermarketima i tržnim centrima kao kategorija koja predstavlja rizik po ostale priložiće dokument o vakcinaciji, ili potvrdu o izlečenju validnu do šest meseci - saopštila je predsedavajuća nadležnog stručnog odbora Mira Rakacoli.

U Albaniji je na snazi policijski čas od 23 časa do šest ujutru, a svi koji ulaze u tu zemlju moraju da pokažu kovid propusnicu ili negativan test.

Trenutno je u Albaniji više od 6.000 aktivnih slučajeva kovid-19, a više od 3.200 ljudi je umrlo od posledica korona virusa, navodi Koha.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike