Brojke od kojih strepi čitava zemlja: Francuska među zemljama sa više od 10 miliona zaraženih

01.01.2022

21:11

0

Francuski predsednik Emanuel Makron upozorio je da će narednih nekoliko nedelja biti teško

Brojke od kojih strepi čitava zemlja: Francuska među zemljama sa više od 10 miliona zaraženih
pariz - Copyright AP Photo/Michel Euler

Prema danas objavljenim zvaničnim podacima, Francuska je postala šesta zemlja u svetu u kojoj je od početka pandemije do danas potvrđeno više od 10 miliona zaraženih kovidom 19.

Francuske zdravstvene vlasti prijavile su u poslednja 24 sata čak 219.126 novih slučajeva, a već četvrti dan u nizu u toj zemlji se zaražava više od 200.000 ljudi, prenosi Rojters.

Francuska se na ovoj listi zemalja sa 10 miliona potvrđenih slučajeva i više pridružila SAD, Indiji, Brazilu, Velikoj Britaniji i Rusiji.

AP Photo/Luca Bruno
 

Francuski predsednik Emanuel Makron upozorio je danas da će narednih nekoliko nedelja biti teško, ali nije pominjao potrebu za uvođenjem novih, restriktivnijih merama od onih koje su već najavljene, istakavši da bi Vlada trebalo da se suzdrži od dodatnog ograničavanja individualnih sloboda.

Međutim, Vlada je danas saopštila da će od ponedeljka nošenje maski na javnim mestima biti obavezno i za decu od šest i više godina u odnosu na raniju meru koja je predviđala da ta strarosna granica bude 11 godina.

U nekim velikim gradovima, među kojima su i dva najveća - Pariz i Lion, ponovo je na snazi mera obaveznog nošenje maski na ulicama za sve građane.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike