Zaharova: Ukrajina se bavi revitalizacijom neonacizma

30.12.2021

20:58

0

"Nastavićemo da podsećamo Kijev i njegove zapadne dobrotvore o neprihvatljivosti pokušaja rehabilitacije antihumanih nacional-socijalističkih ideologija"

Zaharova: Ukrajina se bavi revitalizacijom neonacizma
Capture - Copyright Printscreen/YouTube/RT France


Ukrajina se bavi propagandom i revitalizacijom neonacizma u njegovoj najstrašnijoj manifestaciji po nalogu svojih zapadnih dobrotvora, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, Ukrajina institucionalno nameće propagandu svom stanovništvu, preneo je TASS.

- Očigledno, nacionalne i lokalne vlasti imaju određena uputstva o nametanju nacističkih heroja sopstvenoj populaciji, kazala je Zaharova.

To se radi uglavnom protiv volje Ukrajinaca, koji znaju svoju istoriju, iako se ova istorija upravo sada ponovo piše, a ljudi se indoktriniraju drugim vrednostima i tumačenjima istorijskih događaja, istakla je ona.

- Nastavićemo da podsećamo Kijev i njegove zapadne dobrotvore o neprihvatljivosti pokušaja rehabilitacije antihumanih nacional-socijalističkih ideologija i veličanja nacizma, uključujući i veličanje nacističkih zločinaca i njihovo pretvaranje u moderne heroje, dodala je Zaharova.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike