Kritična situacija u Velikoj Britaniji! Sutra pada odluka - Džonson hitno pozvao eksperte

26.12.2021

14:42

0

Džonson će razgovarati sa vodećim vladinim ekspertima za pandemiju, Kristom Vitijem i Patrikom Volansom o eventualnim promenama u broju osoba koje su hospitalzovane zbog omikrona

Kritična situacija u Velikoj Britaniji! Sutra pada odluka - Džonson hitno pozvao eksperte
AP21334650133329 - Copyright AP Photo/Frank Augstein

Premijer Velike Britanije Boris Džonson sprema se za sutrašnje "dan D razgovore", kako bi video da li Velika Britanija mora opet u lokdaun, javlja "San".

Džonson će razgovarati sa vodećim vladinim ekspertima za pandemiju, Kristom Vitijem i Patrikom Volansom o eventualnim promenama u broju osoba koje su hospitalzovane zbog omikrona.

Ukoliko brojke nastave da raste, to će značiti povećan pritisak na zdravstveni sistem, a eksperti će apelovati na vladu da preduzmu akciju.

Sastanak sa ekspertima dolazi nakon ohrabrujućih studija koje su pokazale da je omikron blaži od ostalih sojeva, a prvi zvanični britanski naučni izveštaj pokazao je da rizik od hospitalizacije usled infekcije omikronom manji za 50 do 70 odsto nego delta.

Među predlozima o novom lokdaunu su i dvonedeljno zatvarnje, koje bi podrazumevalo zabranu okupljanja u otvorenom, kako na javnim mestima, tako i privatno.

Ukoliko bi situacija nastavila da se pogoršava, Džonson bi mogao da uvede Britaniju u jače mere, pa bi se pabovi i neprehrambene radnje zatvorile, a Britanci bi mogli da se susreću samo na poslu u zatvorenom.

Svake nove mere moraju da se usvoje u parlamentu, što znači da bi premijer Britanije morao da održi sastanak vlade, koja bi odobrila njegove planove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike