Peskov nahvalio Putina, a onda objasnio šta je za Rusiju pitanje života ili smrti

26.12.2021

12:50

0

"Ruski predsednik je velemajstor"

Peskov nahvalio Putina, a onda objasnio šta je za Rusiju pitanje života ili smrti
peskov - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

- Ruski predsednik Vladimir Putin ne misli na jedan ili dva koraka unapred, kada je reč o pitanjima ruske bezbednosti, već kao pravi šahista proračunava svaki potez - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

One je za TV Rusija-1 rekao da Putin kalkuliše kao pravi šahista i da u takvim stvarima čovek mora da ima, verovatno, sposobnosti veće čak i od velemajstora.

Peskov je dodao da su Putinove reči o zaštiti nacionalne bezbednosti tokom nedavne godišnje konferencije za novinare bile emotivne, jer Zapad, kako je istakao, poslednjih decenija sistematski obmanjuje Rusiju.

- Svaki put kada predsednik govori o nacionalnim interesima zemlje, o bezbednosti zemlje, on je uvek emotivan, ali njegove formulacije zbog toga nisu manje iscrpne - rekao je Peskov.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je da je proširenje NATO na Ukrajinu, Gruziju i Moldaviju pitanje života i smrti Rusije.

- Širenje NATO na zemlje kao što je Ukrajina, sigurno i druge zemlje na teritoriji Sovjetskog Saveza... Moldavija, Gruzija, to je za nas već pitanje života i smrti - rekao je Peskov.

Rusija je 17. decembra objavila nacrte sporazuma sa SAD i NATO, koje uključuju garancije bezbednosti, odnosno neširenje NATO dalje na istok i nerazmeštanje raketa srednjeg i dugog dometa.

Ti dokumenti su dostavljeni SAD i NATO.

Zapad optužuje Rusiju da namerava da izvrši invaziju na Ukrajinu, a Moskva kategorički odbacuje te tvrdnje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike