Velika eksplozija u Los Anđelesu: Policija detonirala tone eksploziva, povređeno 17 ljudi (VIDEO)

01.07.2021

11:46

0

Autor: J.S.J.

U bolnicu je prevezeno šest civila - troje sa težim povredama i troje sa lakšim

pritnscreen/youtube/CBS Los Angeles

Policija je u Los Anđelesu pokušala da detonira više tona ilegalnog vatrometa, ali se dogodila nekontrolisana eksplozija u kojoj je povređeno više od 17 ljudi.

U nesreći je povređeno devet policajaca i jedan federalni agent Biroa za alkohol, duvan i vatreno oružje. U bolnicu je prevezeno i šest civila – troje sa težim povredama i troje sa lakšim.

Eksplozija je odjeknula u rezidencijalnoj četvrti, zbog čega su oštećene kuće i automobili, a kamion u kojem je bio ilegalni vatromet teško je oštećen.

Vrlo brzo su se na društvenim mrežama pojavili snimci eksplozije i njenih posledica.

Načelnik policije Los Anđelesa Majkl Mur na konferenciji za medije izjavio je da su policajci u jednoj kući našli više tona ilegalnog vatrometa i improvizovane eksplozivne naprave koje je opisao kao nestabilne.

Odeljenje za zaštitu od eksplozije potom je premestilo sav zaplenjeni eksploziv i vatromet u gvozdenu komoru u specijalnom vozilu namenjenom upravo prevozu takvog materijala.

Pročitajte još

Policija je detonirala ilegalni vatromet verujući da će komora i vozilo moći da obuzdaju eksploziju, ali “došlo je do katastrofalnog neuspeha”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti