Direktorka uhvaćena dok je daskom tukla šestogodišnju devojčicu: Šokirana majka snimila sve (VIDEO)

07.05.2021

13:02

1

Autor: Vladimir Tanacković

Na društvenim mrežama mnogi su je osudili zbog toga što je snimala umesto da pomogne svom detetu i spreči maltretiranje

Printscreen Twitter/DavidBegnaud

Direktorka škole u Floridi Melisa Karter postala je predmet istrage školskog odbora nakon što je snimljena kako tuče šestogodišnju devojčicu. Incident se dogodio u njenoj kancelariji, gde je ona drvenom daskom udarala učenicu, dok je njena majka sve tajno snimala.

Majka učenice rekla je da je 13. aprila pozvana iz škole kako bi je obavestili da je njena ćerka oštetila monitor na kompjuteru. Rečeno joj je da dođe u školu i da ponese 50 dolara kako bi nadokandila štetu. Ali kada je stigla u školu, zatekla je prizor koji ju je šokirao, pa je izvadila telefon i sve zabeležila.

U snimku se vidi kako direktorka tuče njenu ćerku drvenom daskom dok je službenica škole drži. Nakon udaraca čuje se plač devojčice koja pokušava da se odmakne od besne direktorke, ali je službenik koji se nalazio u kancelariji počeo da viče na nju i naredio joj da se vrati u prethodni položaj, nakon čega ju je direktorka udarila još dva puta.

Majka čiji identitet nije otkriven rekla je da je bila preneražena zbog onoga čemu je prisustvovala, a na društvenim mrežama mnogi su je osudili zbog toga što je sve snimala umesto da pomogne svom detetu i spreči maltretiranje.

– Niko mi ne bi verovao. Žrtvovala sam svoju ćerku da bi svi roditelji mogli da shvate šta se dešava u ovoj školi – rekla je majka.

Iz policijske uprave u Klevistonu izjavili su da su primili zahtev osoblja Regionalnog medicinskog centra Henrin sledećeg dana, 14. aprila, nakon što se jedno dete, koje je došlo u pratnji majke, požalilo na bolove po telu.

Sekretarka školskog nadzornog odbora rekla je da su primili prijavu i da se slučaj istražuje, ali da trenutno ne može da daje nikakve izjave za medije.

Pročitajte još

– Direktorka je pod istragom i sigurno će biti kažnjena za ono što je uradila. Škola ne dopušta nikakav oblik kažnjavanja i nedopustivo je ovo što se dogodilo. Devojčica je bila prestravljena i osećala se ranjivo – rekao je advokat.

U školskom pravilniku stoji da učenik može biti sankcionisan ukoliko prekrši disciplinski kodeks, ali se strogo osuđuje bilo kakav vid fizičkog kažnjavanja. U ceo slučaj uključilo se i odeljenje Ministarstva prosvete u Floridi, a portparolka Odeljenja rekla je za CNN da postoji sistem kažnjavanja nastavnika koji krše pravila.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (1)

Comment(1)

  1. Anonimni kaže:

    Bolesnica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti