Brazilska varijanta korone se širi Evropom: Prvi slučajevi i u Poljskoj

06.05.2021

15:32

0

Autor: A.S.

Izvor: Tanjug

Simptomi koji su karakteristični za ovaj soj ne razlikuju se puno od ostalih varijanti koronavirusa – povišena telesna temperatura, kašalj, bolovi u mišićima, gubitak čula mirisa i ukusa

Pixabay

Poljski ministar zdravlja Adam Niedzielski, otkrio je danas da su i u ovoj državi registrovani slučajevi brazilske varijante koronavirusa.

Naime, uočena su tri slučaja, a Poljska je već pooštrila pravila o karantinu za ljude koji putuju iz Brazila, Indije i Južne Afrike nakon što su otkriveni slučajevi indijske varijante virusa u Varšavi i Katovicama, preneo je Rojters.

Tri slučaja brazilske varijante otkrivena su u poljskom regionu južne Šleske, rekao je Niedzielski.

Pročitajte još:

U Poljskoj je do sada registrovano 2.818.378 zaraženih od korona virusa i 68.993 smrtna slučaja.

Simptomi koji su karakteristični za ovaj soj ne razlikuju se puno od ostalih varijanti koronavirusa – povišena telesna temperatura, kašalj, bolovi u mišićima, gubitak čula mirisa i ukusa.

Ono što u ovom trenutku brine svetske naučnike jeste da brazilski soj “može da izmakne antitelima stečenim prirodnim putem i da dovede do reinfekcije”.

To znači da oni, koji su već preležali kovid, možda nisu zaštićeni od brazilske varijante, posebno od dve varijante koje su otkrivene u Brazilu, a nazvane su P1 i P2.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti