Svadbeno šišanje je novi trend: Za sve je kriv TikTok, a ženama više nije dovoljno samo da promene haljinu

31.01.2023

09:33

0

Autor: K. O.

Za njih je to poseban trenutak i svojevrsna transformacija od devojke u suprugu. Ovaj trend još nije stigao kod nas, a verujemo da ćemo mu ubrzo i mi svedočiti

Svadbeno šišanje je novi trend: Za sve je kriv TikTok, a ženama više nije dovoljno samo da promene haljinu
Copyright Unsplash

Dok maštaju ili organizuju svoje venčanje, sve dame posebnu pažnju obraćaju na to kako će izgledati za svoj najvažniji dan. Pripreme traju mesecima unapred jer žele da budu najlepše ikada u trenutku kada je mladoženja ugleda. I naravno kada zajedno izađu pred svoje zvanice.

I do sada smo navikli na to da se mlade u nekom trenutku presvlače - oblače drugu haljinu, skidaju šlep i veo, skupljaju ili puštaju kosu...

A sada je sve otišlo korak dalje. I to sve zahvaljujući TikToku. Trenutno je među mladama postalo popularno takozvano - svadbeno šišanje. Sve veći broj njih između ceremonije sklapanja braka i prijema šišaju kosu, a reakcije zvanica i mladoženje su, pa najkraće rečeno - nezaboravne. 

Ukoliko na TikToku unesete popularne pojmove "wedding chop" ili "wedding haircut" primetićete da je ovaj trend prigrlio veliki broj žena koje su nedavno izrekle sudbonosno "da". Na popularnoj društvenoj mreži već sada ima na stotine videa na kojima mlade skraćuju kosu usred venčanja.

 

 

A među njima je i Atina Lotito, inače frizerka po zanimanju. Ona je od starta bila svesna da će njena promena sigurno izazvati "wow" efekat. Tako je Atina poput mnogih mlada puštala kosu mesecima pre važnog dana, te paralelno spominjala svojoj koleginici Aleks Braun, vlasnici salona "Space by Alex Brown" u Čikagu, da je duga kosa polako umara, te da žudi za šišanjem. Tako je došla na ideju da je jednostavno podšiša na dan samog venčanja.

Unsplash
 

- Aleks je ionako bila zadužena za moju svadbenu frizuru, te je prisustvovala venčanju. Tako je za obe bio idealan trenutak da me ošiša na samoj svadbi - ispričala je Atina za Byrdie.

 

 

Za svoju novu frizuru, Lotito je imala viziju moderne i jednostavne frizure koja nije bila komplikovana. Tako se odlučila za popularnu lob frizuru koja je zahvaljujući njenoj kestenjastoj kosi bila super kontrast beloj venčanici.

Šišanje je trajalo tek 20-ak minuta, a odlučila je da to obavii odmah posle fotografisanja za album, dok su gosti uz aperitiv čekali dolazak mladenaca na večeru.

- Obično nemam tremu pre šišanja, ali ovo mi se činilo tako posebno i kao velika odluka - priznala je ona i otkrila da su svi oko nje bili oduševljeni tim potezom.

Kao što je bilo i očekivano, najintenzivniju reakciju imao je njen novopečeni suprug koji je, u najmanju ruku, bio šokiran.

 

 

- Nije očekivao da će me ugledati s novom frizurom dok se peo stepenicama - rekla je Lotito, otkrivši da mu se promena frizure svidela.

Ništa manje oduševljeni nisu bili ni njeni prijatelji, a neki od njih su čak vrištali od euforije. Nova frizura na svadbi je za nju simbolizovala i početak novog životnog poglavlja.

- Bio je to poseban trenutak koji je označio prekretnicu u mom životu. Osećala sam se poput leptira koji izlazi iz svoje čaure. Ali umesto da se transformišem u prekrasnog leptira, transformisala sam se u suprugu.

 

 

Ona i druge buduće mlade podstiče na sličan potez, ističući da je to zabavan način da promenimo izgled na dan venčanja bez da potrošimo mnogo novca na još jednu venčanicu koju planiramo da nosimo svega nekoliko sati na plesnom podijumu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike