24SEDAM POŽAREVAC Počeli radovi na izgradnji atletskog stadiona

19.11.2021

14:45

0

Autor: 24sedam

Vrednost izgradnje objekta je 102 miliona dinara i biće završen u maju naredne godine

24SEDAM POŽAREVAC Počeli radovi na izgradnji atletskog stadiona
Požarevac stadion1 - Copyright Opština Požarevac

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima i direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem obišao je radove na izgradnji atletskog stadiona na vašarištu.

Vrednost izgradnje objekta je 102 miliona dinara i biće završen u maju naredne godine.

Atletska staza se sastoji od 6 kružnih staza dužine 400 metara i 8 staza na pravcu. Zaletišta za sve skakačke (skok u dalj, troskok, skok u vis i skok s motkom) i bacačke discipline (bacanje kugle, kladiva, diska i koplja). Borilišta su pozicionirana na zelenim ili tartan površinama formiranim unutar atletske staze. Oko staze je postavljen zaštitni pojas od behatona u širini od jednog metra. Stadion će ispunjavati uslove za sva nacionalna takmičenja i neka međunarodna takmičenja.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da je zdravlje građana na prvom mestu tako da će ovu stazu moći da koriste i građani a ne samo članovi Atletskog kluba.

Opština Požarevac
 

Pavlović je još naglasio da će ceo kompleks nekadašnjeg Bambi parka biti namenjen rekreativnom sportu i izgradiće se tereni za razne sportske aktivnosti.

Slobodan Branković direktor Atletskog saveza Srbije izrazio je zadovoljstvo što će jedan ovakav sportski objekat nići u Požarevcu uz napomenu da je za održavanje Atletskog stadiona potrebno izdvojiti mala sredstva. Branković je takođe istakao da je ulaganje u sport i zdravlje građana najbitnije. 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Požarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike