24SEDAM POŽAREVAC Radovi na kanalizacionoj mreži u Kostolcu

01.12.2021

20:27

0

Autor: 24sedam

Predsednik opštine Kostolac Serdžo Krstanoski na kraju je istakao da se zahvaljuje Gradu Požarevcu i gradonačelniku Grada Požarevca Saši Pavloviću na izdvojenim sredstvima

24SEDAM POŽAREVAC Radovi na kanalizacionoj mreži u Kostolcu
Požarevac Kostolac - Copyright Opština Požarevac

Predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, sa svojim saradnicima, obišao je početak izvođenja radova na izgradnji fekalno – kanalizacione mreže – II faza, u kostolačkom naselju “Didino selo” u Kolubarskoj ulici.

Ovom prilikom predsednik Krstanoski je istakao da je Grad Požarevac tokom ove godine izdvojio sredstva iz budžetskog fonda za Gradsku opštinu Kostolac, i to za zaštitu životne sredine, u vrednosti od 150 miliona dinara:

- Danas zvanično počinju radovi na izgradnji fekalno – kanalizacione mreže – II faza, i to u 6 ulica u dužini od 1800 metara: u delu Kolubarske ulice, u ulici Ivana Kosančića 1, 2. i 3. deo, Stanoja Glavaša, Partizanskoj – sokak i Kozaračkoj u Kostolcu. Izvođač radova je Javno komunalno preduzeće „Belosavac“ Žagubica, a vrednost radova je 21 milion dinara.“, istakao je Krstanoski, dodavši da su građani ovih naselja čekali punih 30 godina na uređenje komunalne infrastrukture. Predsednik Krstanoski takođe je istakao značaj zaštite životne sredine. Zahvaljujući izgradnji fekalno – kanalizacione mreže zatvoriće se septičke jame, smanjiće se zagađenje zemljišta i ono što je najvažnije biće poboljšana higijena za 420 domaćinstva koja žive u ovim naseljima, odnosno za oko 2 hiljade naših sugrađana.

Opština Požarevac
 

Zvanično su završeni radovi na izgradnji fekalno – kanalizacione mreže i crpnih stanica – I faza i to u 17 ulica u kostolačkim naseljima “Kanal”, “Didino selo” i “Kolište” a vrednost radova je 77 miliona dinara.

Predsednik Krstanoski na kraju je istakao da se zahvaljuje Gradu Požarevcu i gradonačelniku Grada Požarevca Saši Pavloviću na izdvojenim sredstvima, jer sa završetkom svih kapitalnih projekata Kostolac  postaje opština sa uređenom komunalnom infrastrukturom.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Požarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike