24SEDAM POŽAREVAC Počeli radovi na rekonstrukciji Ratarske ulice

02.10.2021

17:57

0

Autor: 24sedam

Projekat će se realizovati u dve faze – ove i naredne godine

24SEDAM POŽAREVAC Počeli radovi na rekonstrukciji Ratarske ulice
Požarevac ulica - Copyright Opština Požarevac

U Ratarskoj ulici u Požarevcu, u Mesnoj zajenici „Burjan“, pre nekoliko dana otpočeli su radovi na rekonstrukciji ovog putnog pravca.

Projekat će se realizovati u dve faze – ove i naredne godine. U ove svrhe, prema rečima gradonačelnika Saše Pavlovića koji je protekle subote, zajedno sa saradnicima, obišao radove, izdvojeno je oko 87 miliona dinara.

Ulica se širi na dve kolovozne trake od tri metra. U regulaciju ulice ulazi i izgradnja nove pešačke staze od 1,5 metara, kao i biciklistička staza od dva metra. Pored toga, na ovom prostoru predviđena su i zelena ostrva, odnosno planiran je zeleni pojas. Za sprovođenje prve faze projekta izdvojena su 32 miliona dinara. U ovoj godini asfaltiraće se potez do Golubačke ulice. Realizacija druge faze projekta planirana je za 2022. godinu kada će se urediti drugi deo Ratarske ulice do železničke pruge. Za sledeću godinu opredelićemo ostatak sredstava namenjen u ove svrhe. Razlog zašto se ovaj projekat realizuje u dve faze je zato što se u drugom delu ove ulice izvode radovi na izgradnji kišne kanalizacije. Kada bude završena izgradnja Severnog kolektora kišne kanalizacije, krenuće se sa rekonstrukcijom preostalog dela ulice. Nadam se da ćemo u prvoj polovini 2022. godine imati kompletno rekonstruisan putni pravac, okružen zelenilom, novim trotoarom i biciklističkom stazom, istakao je Pavlović i podsetio da je Ratarska ulica u prethodnom periodu pretrpela brojne radove. Osim asfaltiranja i izgradnje kišne kanalizacije, kako je izjavio, radilo se i na izgradnji, odnosno širenju toplovodne mreže, kao i na zameni azbestno – cementnog cevovoda starog 40 godina.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Požarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike