24SEDAM POŽAREVAC Privremeni dogovor pijačara i grada: Buvlja pijaca na dve adrese

11.08.2021

12:29

0

Autor: 24sedam

Mi razumemo njihove potrebe, ali smo u prethodnom periodu imali i primedbe građana na uslove prodaje na pijaci, rekao je Dinić

24SEDAM POŽAREVAC Privremeni dogovor pijačara i grada: Buvlja pijaca na dve adrese
Požarevac - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Iako je najavljeno potpuno premeštanje buvlje pijace sa lučičkog na dragovački put, posle sastanka čelnika grada sa pijačarima, ipak se došlo do drugačijeg, ali privremenog dogovora.

Naime, kako je novinarima danas rekao Bojan Dinić, član Gradskog veća grada Požarevca, u utorak su imali razgovore sa delegacijom prodavaca sa buvlje pijace, a dogovor je da, dok se prostor u Moravskoj ulici u potpunosti ne privede nameni, buvljak u Požarevcu od sutra bude na dve lokacije – lučičkom i dragovačkom putu. Dinić je ovom prilikom apelovao na sve koji su u mogućnosti da se prebace na novu lokaciju:

„Mi razumemo njihove potrebe, ali smo u prethodnom periodu imali i primedbe građana na uslove prodaje na pijaci. Skupštinskom odlukom odredili smo novu lokaciju, na mestu gde je do sada radila stočna pijaca. Kako ta lokacija nije još u potpunosti privedena nameni, dogovor je da se za sada, u nekom narednom periodu obe lokacije budu aktuelne.“

Saša Valjarević, izvršni direktor JKP „Komunalne službe“ Požarevac, rekao je da bi na buvljoj pijaci na dragovačkom putu trebalo da se postave toaleti, organizuje služba koja će biti zadužena za održavanje higijene na pijacama, kao i da će prostor za postavljanje robe biti precizno određen.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike