24SEDAM POŽAREVAC Stigao podmladak, zoo-vrt sada još veća atrakcija za decu

10.08.2021

12:16

0

Autor: 24sedam

Prinove su i preslatke patuljaste kozice

24SEDAM POŽAREVAC Stigao podmladak, zoo-vrt sada još veća atrakcija za decu
IMG_20210810_100804_copy_1024x768 - Copyright poportal.rs

Nedavno formiran zoološki vrt u okviru Ergele Ljubičevo u Požarevcu polako raste. Stižu mladi stanovnici ovog mesta, pre svega namenjenog deci i njihovoj pažnji, koja ne manjka.

 

Naime, već popularna lama Larisa, koja je već nekoliko meseci u Ljubičevu, postala je majka malog Ilije, koga je na svet donela na pravoslavni praznik, Svetog Iliju, pa otuda i ime. Nije bilo jednostavno staviti na noge malu životinju, ali je već poznato da zaposleni u Ljubičevu daju sve od sebe da ove životinje imaju ne samo adekvatne uslove, već i da se prate i da im se pomaže u njihovom odrastanju.

Prinove su i preslatke patuljaste kozice.

Direktor JP „Ljubičevo“, Mirko Stojanović, kaže da ima i malih zečeva, mangulica, gusaka, pataka, tako da deca mogu da se druže sa domaćim i ostalim životinjama:
„U pitanju je i entuzijazam zaposlenih da sve bude ovako. Oni paze na njih i brinu o njima. Videćemo da, ako bude moguće, za Ljubičevske konjičke igre, odnosno izložbu domaćih životinja koja se tada održava „pojačamo“ sadržaj. Ima nade da se zoo vrt proširi. Za nešto ozbiljnije potrebne su i ozbiljne investicije, a ovo je samo dokaz da je lepa stvar da Požarevac ima jedan zoološki vrt. “

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike