24SEDAM POŽAREVAC Ove godine za fekalnu i kišnu kanalizaciju izdvojeno 240 miliona dinara

02.11.2021

10:00

0

Autor: 24sedam

Radove je danas obišao gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, sa saradnicima, i tom prilikom obavio razgovor sa meštanima o daljim potrebama ovog dela Požarevca

24SEDAM POŽAREVAC Ove godine za fekalnu i kišnu kanalizaciju izdvojeno 240 miliona dinara
OKT_3161-1-2048x1367 - Copyright Grad Požarevac

U toku su radovi na širenju fekalne kanalizacije u bočnim ulicama u mesnoj zajednici Zabela.

Predviđeno je postavljanje nove mreže u dužini od 2.756 metara, od kojih je do sada urađeno oko 1.800 metara u pet ulica. Uliv ove kanalizacije biće na postojeću fekalnu kanalizaciju. Izvođač radova je firma "Mašinokop", a vrednost ove investicije je 31 milion dinara. 

Radove je danas obišao gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, sa saradnicima, i tom prilikom obavio razgovor sa meštanima o daljim potrebama ovog dela Požarevca. Pavlović je ovom prilikom istakao da je u pitanju nastavak svih radova koji se proteklih godina dešavaju na prostoru mesne zajednice Zabela:

Grad Požarevac
 

- Ovim ćemo zaokružiti jednu veliku celinu radova. Takođe, moramo napomenuti da se na teritoriji grada izvode radovi na prvoj fazi severnog kolektora kišne kanalizacije, što je jedan od značajnijih projekata. Završeni su radovi na zameni azbestno-cementnog cevovoda vodovodne mreže u Dalmatinskoj ulici. Trenutno se izvode radovi na izgradnji kišne kanalizacije u Kolubarskoj ulici. Očekuju nas radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u ulici Filipa Višnjića i Sime Simića. Ukupna vrednosti svih ovih radova koji se tiču izgradnje kanalizacija, kako fekalne tako i kišne, je 144 miliona dinara. Ne smemo zaboraviti Kostolac gde trenutno imamo aktivnosti na izgradnji fekalne kanalizacije na prostoru Didinog sela, Kanala gde je vrednost radova oko 90 miliona dinara. Dakle, lokalna samouprava je za izgradnju fekalne i kišne kanalizacije samo u ovoj godini izdvojila blizu 240 miliona dinara.

Grad Požarevac
 

Nikola Ljubojević, predsednik mesne zajednice Zabela, rekao je da je zadovoljan što se radovi privode kraju i izrazio je nadu da će se takvi radovi nastaviti u samom naselju Zabela, a o tome se već pregovara sa gradonačelnikom Pavlovićem. On je dodao da će sledeća tačka na dnevnom redu razgovora sa lokalnom samoupravom biti toplifikacija MZ Zabela.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike