24SEDAM POŽAREVAC Uskoro stižu nove kante i kontejneri

27.07.2021

09:30

0

Autor: 24sedam

U Vranje su već stigli novi kontejneri i kante, a u narednom periodu biće dostavljeni i Požarevcu

24SEDAM POŽAREVAC Uskoro stižu nove kante i kontejneri
pož - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Ukupno 34 grada i opština dobiće nove kante i kontejnere od Ministarstva zaštite životne sredine. Reč je o ukupno 3.225 kanti i 2.940 kontejnera, koji će doprineti da lokalne samouprave, koje su na javnom pozivu prijavile potrebu za ovom opremom, budu čistije i uređenije.

U Vranje su već stigli novi kontejneri i kante, a u narednom periodu biće dostavljeni i Požarevcu.

Pored kanti i kontejnera, resorno ministarstvo je obezbedilo i eko čistilice koje, pored čišćenja, služe i za dezinfekciju javnih površina, a mogu se koristiti i za održavanje manjih površina, poput trotoara i dečjih igrališta. Moderne čistilice već su dobili Sremska Mitrovica, Irig i Novi Kneževac, a u planu je dodela čistilica u još nekoliko gradova i opština.

U cilju unapređenja životne sredine, iz resornog ministarstva su saopštili da će i u budućnosti nastaviti da pružaju podršku lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike