24SEDAM POŽAREVAC U toku je upis u Visoku tehničku školu strukovnih studija

30.06.2021

10:19

0

Autor: 24sedam

Posle prijave, koja traje još sutra od 8 do 14h, buduće studente čeka 5. jula polaganje prijemnog ispita

24SEDAM POŽAREVAC U toku je upis u Visoku tehničku školu strukovnih studija
Požarevac - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Požarevca napravila je prošle godine sporazum sa tri visokoškolske ustanove iz Beograda i formirana je Akademija tehničkih strukovnih studija u Beogradu. Odsek u Požarevcu sada nosi naziv Primenjene inženjerske nauke. Za ovogodišnji upis juče i danas vlada prilično interesovanje, a budući brucoši mogu se upisati i sutra. Povodom upisa, ovu obrazovnu ustanovu posetio je dr Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

„Ono što je interesantno za studente jeste da postoje smerovi koji su i do sada postojali, a to su elektrotehnika i računarstvo, mašinstvo, poljoprivreda, odnosno zaštita bilja i životne sredine i prehrambena tehnologija. Ono što je novina je da smo uspeli da od Akademije dobijemo 20 mesta za samofinansirajuće studente za bezbednost i zdravlje na radu. Pozivamo sve zainteresovane da dođu danas i sutra i da se prijave.“, kaže Vladan Đulaković, direktor ove obrazovne ustanove.

„Došao sam danas da podržim upis u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Požarevac i da prenesem poruku gradonačelnika da su nam sve obrazovne ustanove na teritoriji grada jednako važne, a posebno ova ustanova koja predstavlja jedinu visokoškolsku ustanovu koja školuje pomenute programe u Istočnoj Srbiji. Dakle, grad će biti posvećen svim obrazovnim ustanovama i daće podršku kako studentima, tako i nastavnicima, da se prijatno osećaju u Požarevcu, s obzirom da nam dolaze studenti iz regiona i iz unutrašnjosti Srbije.“, istakao je dr Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Posle prijave, koja traje još sutra od 8 do 14h, buduće studente čeka 5. jula polaganje prijemnog ispita. Tu se mogu izabrati dva predmeta: opštu kulturu i matematiku. Posle toga sledi upis i dobijanje indeksa, pa na nastavu od oktobra. Potrebna su svedočanstva, izvod iz matične knjige rođenih i da se popune formulari. Sve ostale informacije dobiće na samom upisu.

Srećko Radović iz Požarevca ima 18 godina i prijavio se za smer prehrambena tehnologija – nutricionizam. Završio je istoimeni smer u Poljoprivrednoj školi „Sonja Marinković“ u Požarevcu:
„Želim ovaj smer da upišem i nastavim obrazovanje u tom pravcu, vidim sebe u tome. Polagaću test opšte kulture. Želim da ostanem u gradu i za poslim se, ako ne tražiću zaposlenje dalje.“

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike