24SEDAM POŽAREVAC Otvorena izložbena sala Konjičkog društva "Knez Mihailo" na Hipodromu

01.09.2021

20:45

0

Autor: 24sedam

Vrednost objekta je oko 7,2 miliona dinara, a nekada je na ovom mestu bila štala

24SEDAM POŽAREVAC Otvorena izložbena sala Konjičkog društva "Knez Mihailo" na Hipodromu
Opština Požarevac

Odmah po proglašenju počasnih vitezova ovogodišnjih LjKI, na požarevačkom hipodromu svečano je otvorena Izložbena sala Konjičkog društva „Knez Mihailo“.

Vrednost objekta je oko 7,2 miliona dinara, a nekada je na ovom mestu bila štala. Od ovog iznosa spoljno uređenje košta 2.114.000 dinara, unutrašnje uređenje 4.401.000 dinara a nameštaj unutar muzeja 611.000.

- U izložbenoj sali možete videti početak razvijanja gradskog Hipodroma od 19. veka, a naši vitezovi i šampioni imaju svoje mesto na zidu. Prostor će se puniti godinama, a ja pozivam građane da se, ukoliko imaju nešto što se tiče konjičkog sporta ili Ljubičevskih konjičkih igara, jave Turističkoj organizaciji grada Požarevca. Uradili smo grube i fine, unutrašnje i spoljašnje radove, rasvetu i video nadzor, a ovaj objekat ima i smart sistem održavanja. U budućnosti se nadamo da ćemo napraviti i kafeteriju ispred izložbene sale - rekao je ovom prilikom Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca. On dodaje da će ovaj objekat uvek biti otvoren za posetioce, kao i tokom održavanja Ljubičevskih konjičkih igara 4. i 5. septembra.

Opština Požarevac
 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Požarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi