24SEDAM POŽAREVAC Otvorena izložbena sala Konjičkog društva "Knez Mihailo" na Hipodromu

01.09.2021

18:45

0

Autor: 24sedam

Vrednost objekta je oko 7,2 miliona dinara, a nekada je na ovom mestu bila štala

24SEDAM POŽAREVAC Otvorena izložbena sala Konjičkog društva "Knez Mihailo" na Hipodromu
Požarevac Konjičko društvo - Copyright Opština Požarevac

Odmah po proglašenju počasnih vitezova ovogodišnjih LjKI, na požarevačkom hipodromu svečano je otvorena Izložbena sala Konjičkog društva „Knez Mihailo“.

Vrednost objekta je oko 7,2 miliona dinara, a nekada je na ovom mestu bila štala. Od ovog iznosa spoljno uređenje košta 2.114.000 dinara, unutrašnje uređenje 4.401.000 dinara a nameštaj unutar muzeja 611.000.

- U izložbenoj sali možete videti početak razvijanja gradskog Hipodroma od 19. veka, a naši vitezovi i šampioni imaju svoje mesto na zidu. Prostor će se puniti godinama, a ja pozivam građane da se, ukoliko imaju nešto što se tiče konjičkog sporta ili Ljubičevskih konjičkih igara, jave Turističkoj organizaciji grada Požarevca. Uradili smo grube i fine, unutrašnje i spoljašnje radove, rasvetu i video nadzor, a ovaj objekat ima i smart sistem održavanja. U budućnosti se nadamo da ćemo napraviti i kafeteriju ispred izložbene sale - rekao je ovom prilikom Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca. On dodaje da će ovaj objekat uvek biti otvoren za posetioce, kao i tokom održavanja Ljubičevskih konjičkih igara 4. i 5. septembra.

Opština Požarevac
 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Požarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike