24SEDAM POŽAREVAC Danas zaseda požarevački parlament

29.06.2021

14:01

0

Autor: 24sedam

Odbornici požarevačkog parlamenta će na početku davati saglasnost na predlog odluke o završnom računu budžeta grada za 2020. godinu

24SEDAM POŽAREVAC Danas zaseda požarevački parlament
NS - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Osma sednica Skupštine grada Požarevca biće održana danas, sa početkom u 10h, u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac. Na dnevnom redu je 16 tačaka, među kojima je i prvi ovogodišnji rebalans budžeta grada.

Odbornici požarevačkog parlamenta će na početku davati saglasnost na predlog odluke o završnom računu budžeta grada za 2020. godinu, a potom i na prvi rebalans budžeta u 2021. godini. Pred njima je i razmatranje finansijskih planova direktnih korisnika budžetskih sredstava za tekuću godinu – rebalans 1,  Skupštine grada i Gradske uprave. Na dnevnom redu je i prvi rebalans budžeta JP Ljubičevo“ , JKP „Vodovod i kanalizacija“, JKP „Komunalne službe“ i JP „Toplifikacija“ Požarevac.


 
Izrada Plana razvoja grada Požarevca za period od 2022. do 2029. godine i predlog odluke o otuđenju objekta pristana sa pripadajućom opremom iz javne svojine grada Požarevca, u korist javne svojine Republike Srbije, bez naknade, u postupku neposredne pogodbe, kao i predlog odluke o pribavljanju posebnih delova poslovnog prostora finansijskih usluga u javnu svojinu grada Požarevca takođe su na dnevnom redu osmog zasedanja.

Dopuna odluke o pijacama, kojom se JKP „Komunalne službe“ Požarevac poverava nova lokacija za buvlju pijacu na Dragovačkom umesto na Lučičkom putu, takođe je deo današnjeg dnevnog reda.

Na dnevnom redu je i odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP „Parking servis“ u Požarevcu, kao i razrešenje i imenovanje direktora Narodnog muzeja Požarevac i Centra za socijalni rad Požarevac.

Biće razmatran i predlog prve izmene i dopune programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Požarevca za 2021. godinu i predlog prve izmene i dopune programa mera za unapređenje uslova života na teritoriji Požarevca.


 
Pred odbornicima će se naći predlog odluke o pokretanju inicijative za proširenje područja slobodne zone „Smederevo“ na područje Požarevca i Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Požarevca za 2021. godinu.Na sednici će biti razmatran izveštaja o radu Gradskog štaba za vanredne situacije u 2020. i predlog plana rada za 2021. godinu.

 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike