24SEDAM POŽAREVAC Milan Stević iz Požarevca pobednik takmičenja „Vršac Open“ u paraglajdingu

23.06.2021

12:58

0

Autor: 24sedam

Svakog dana je bilo moguće uživo pratiti letenje pilota, što je interesantno za publiku i ljubitelje vazduhoplovstva, a korisno za organizatora za angažovanje oko retransporta pilota, kao i za, po potrebi, spasilačke službe

24SEDAM POŽAREVAC Milan Stević iz Požarevca pobednik takmičenja „Vršac Open“ u paraglajdingu
milan - Copyright poportal.rs

Od 17. do 20.juna u Vršcu je održano međunarodno takmičenje „Vršac Open“, ujedno i 1. kolo lige Srbije u paraglajdingu u disciplini prelet. U tradicionalnoj organizaciji KSLiB „Ares“ iz Beograda, takmičilo se oko 50 pilota paraglajdera iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske.

Takmičenje se sastojalo iz četiri takmičarska dana i isto toliko takmičarskih zadataka, s tim što drugi zadatak nije uspeo zbog nepovoljnih vremenskih uslova. U ostala tri zadatka preletelo se 150 kilometara po takmičaru, a najuspešniji je bio poslednji dan, kada su piloti leteli od Vršca, preko Dunava, do mesta Aljudovo u istočnoj Srbiji. Tada je najuspešnijih 12 pilota preletelo do gola – poslednje tačke dnevnog zadatka i zabeležilo prelet od 75 kilometara.
Svakog dana je bilo moguće uživo pratiti letenje pilota, što je interesantno za publiku i ljubitelje vazduhoplovstva, a korisno za organizatora za angažovanje oko retransporta pilota, kao i za, po potrebi, spasilačke službe. Ova praksa koja se primenjuje na svim paraglajding takmičenjima u disciplini prelet, stavlja organizaciono Srbiju u sam vrh svetskog paraglajdinga, pored kompletne organizacije takmičenja koja je unapređena po najvišim standardima.
Najuspešniji pilot koji je poneo titulu pobednika „Vršac opena 2021“ je tridesetogodišnji Milan Stević iz Paraglajding kluba „Beli orlovi“ iz Požarevca. Drugo mesto sa samo četiri boda zaostatka je osvojio Predrag Dudić iz PK „Golija“ Raška, a treće mesto takmičar iz Bosne i Hercegovine Aleksandar Santrač. Tri boda iza njega bio je Željko Ovuka iz KSLiB „Ares“ iz Beograda, koji je pobedio u poslednjem najdužem zadatku od 75 kilometara.
Ekipno su, od 16 klubova, prvo mesto osvojili piloti PK „Golija“ Raška, drugo mesto piloti KSLiB „Ares“ iz Beograda i treće mesto piloti SK „Flaj Fit“ iz Beograda. U adrenalin i sport klasi na podijumu su se našli: 1. Nebojša Rosić iz KSLiB „Ares“ iz Beograda, 2. Dejan Valek iz AK „Kumulus“ Novi Sad i 3. Nemanja Đorđević iz KSLiB „Ares“ iz Beograda. U takozvanoj „fan“ klasi najbolji je bio Ljubiša Stanković iz AK „Kumulus“ Novi Sad, a najuspešnija među damama je bila Tijana Kručičan iz AK „Jat“ Beograd, jedina takmičarka iz Srbije, ispred takmičarki iz Mađarske i Hrvatske.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike