24SEDAM POŽAREVAC Sara Miljković pregazila Hrvaticu na Evropskom kupu u kik boksu

12.06.2021

11:47

0

Autor: 24sedam

Narednog vikenda, 19. i 20. juna biće održano Državno prvenstvo u low-kick disciplini koje je inače izborno prvenstvo za Svetsko prvenstvo u kik boksu koje će se održati u oktobru tekuće godine

24SEDAM POŽAREVAC Sara Miljković pregazila Hrvaticu na Evropskom kupu u kik boksu
IMG-20210612-WA0005 - Copyright poportal.rs

Na Evropskom kupu u kik boksu „Karlovac OPEN 2021“ u Hrvatskoj, naša reprezentacija osvojila je sjajne rezultate i pokazala se kao najuspešnija na turniru, a Požarevljanka Sara Miljković je pobedila Hrvaticu u disciplini kik boks, koja važi za najboljeg borca u toj zemlji, rezultatom 3:0 u rundama. Sada slede pripreme za Svetsko prvenstvo u kik boksu u oktobru.

„Nastupila sam u Hrvatskoj za reprezentaciju Srbije i naravno predstavljala i svoj klub i svoj grad. Borila sam se protiv devojke koja je bila na domaćem terenu koja je inače evropski šmpion u mau-taiju. Ona je kao borac veoma iskusna i čvrsta. Rezultat je 3:0 ali borba je bila tesna, zaista je čvrst borac ali bila sam spremna za taj meč i odnela pobedu. Ostavila sam srce u ringu što su rekli i moji treneri posle meča. Svoj grad i klub sam predstavila u najboljem svetlu i to je ono što mi čini posebnu satisfakciju. Važno je napomenuti da za moju spremu i uspehe ogromnu zaslugu ima trener Nikola Marković iz „KBS 012″ Požarevac i na tome sam mu neizmerno zahvalna.“ – izjavila je Sara Miljković, evropski šampion u kik boksu.

Narednog vikenda, 19. i 20. juna biće održano Državno prvenstvo u low-kick disciplini koje je inače izborno prvenstvo za Svetsko prvenstvo u kik boksu koje će se održati u oktobru tekuće godine.

„Već tri godine držim titulu prvaka Srbije, i predstojeći vikend idem da odbranim tu titulu. Daću sve od sebe da to ponovim i reprezentujem svoj grad i klub onako kako sam to i do sada radila. Očekujem uspeh i da se plasiram na pomenuto Svetsko prvenstvo koje je inače i kvalifikacija za „Olimpijadu 2024“ jer je zvanično od juče kik boks usvojen za olimpijski sport. Ta svetska vest je juče odjeknula iz Beograda gde je predsednik WAKO federacije, Roj Bejker, zvanično to saopštio na „Arena Fridey Night-u“.“ – dodala je Sara, a redakcija Poportala poželela joj je još puno zlatnih medalja.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike