24SEDAM POŽAREVAC Održano takmičenje u plivanju na otvorenom

16.05.2021

12:23

0

Autor: 24sedam

Organizator takmičenja je Plivački klub iz Požarevca „Tri Swim“ a promoter takmičenja bila je srpska plivačica Mina Mastilović koja je najuspešnijima uručila poklone i medalje

24SEDAM POŽAREVAC Održano takmičenje u plivanju na otvorenom
IMG-127a5432ce87d0b4d05cd25859f098e5-V_copy_1024x680 - Copyright poportal.rs

Takmičenje u plivanju na otvorenom pod nazivom „Viminacium Neo Swim“, organizovano je van letnje sezone u uslovima gde temperatura vode ne prebacuje 18 stepeni celzijusa.

Tom prilikom takmičari nose odela od neoprena i ova vrsta takmičenja u svetu je izuzetno popularna a takođe i zdrava pa nosi i naziv „terapijsko plivanje“.

Organizator takmičenja je Plivački klub iz Požarevca „Tri Swim“ a promoter takmičenja bila je srpska plivačica Mina Mastilović koja je najuspešnijima uručila poklone i medalje.

Plivači su imali dve distance plivanja. Jedna je bila u dužini od jednog kilometra a druga 3,3 kilometra. Staze su bile kružne, od početka rukavca do luke TE-KO gde su plivači pravili okret. Na takmičenju je učestvovalo deset plivača i svi su uspešno završili trku u uslovima gde je temperatura vode bila samo 15 stepeni celzijusa.

U muškoj konkurenciji pobednik je bio Borislav Fermanović (Spartak Prozivka) iz Subotice koji je stazu od 3,3 kilometra preplivao u vremenu 45,42. Drugi i treći stigli su Dejan Stević i Igor Radoš iz Novog Sada (Klub Koloseum).

U ženskoj konkurenciji pobedila je Bojana Fermanović (Spartak Prozivka), a drugoplasirana je bila članica Kluba „Tri Swim„ Vanja Rajčić iz Kostolca.

Takmičenja u organizaciji požarevačkog kluba nalaze se i u kalendaru Plivačkih mitinga Plivačkog Saveza Srbije a 20. juna će po drugi put organizovati „Viminacium Open Water“ koje je najbolje organizovano takmičenje na otvorenim vodama u Srbiji.

Tokom takmičenja, usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja pružalo je DM obezbeđenje iz Požarevca a spasilaštvo na vodi „Tri Swim“ tim sa iskutvom. Sve vreme je bilo i prisutno vozilo Hitne pomoći sa medicinskim osobljem što je bezbednost samog turnira održalo na visoko bezbednom nivou.

 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike