24SEDAM POŽAREVAC U Požarevcu osnovana podružnica moto kluba „Ostrog“ Herceg Novi

14.05.2021

12:18

0

Autor: 24sedam

Članovi su takođe obišli i manastir Nimnik gde im je nastojnik manastira, otac Jelisej osveštao motore i blagoslovio putovanja. Otac Jelisej je takođe i duhovnik kluba

24SEDAM POŽAREVAC U Požarevcu osnovana podružnica moto kluba „Ostrog“ Herceg Novi
IMG-391217fee9e656ca1be1f737f185fc74-V - Copyright poportal.rs

Na Dan Svetog Vasilija Ostroškog organizovano je liturgijsko sečenje kolača u slavu ovog svetitelja koga proslavlja Pravoslavni moto klub Ostrog Herceg Novi. Istog dana je zvanično i osnovana podružnica ovog kluba u Srbiji. Naime, klub je osnovan 2017. godine u Herceg Novom uz blagoslov blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića.

Na čelo kluba je postavljen Dušan Tadić. Centrala kluba za Srbiju se nalazi u Požarevcu dok se prostorije kluba nalaze u selu Dubovac kod Kovina.

„Klub u ovom trenutku broji oko 30 članova sa tendencijom rasta a u sam klub se mogu učlaniti svi kojima je pravoslavlje, bratska ljubav i hrišćanstvo iznad svega.“ – navodi se u saopštenju kluba.

Članovi su takođe obišli i manastir Nimnik gde im je nastojnik manastira, otac Jelisej osveštao motore i blagoslovio putovanja. Otac Jelisej je takođe i duhovnik kluba.

Ono što izdvaja ovaj moto klub je podatak da je to jedini klub u Evropi koji je osnovan uz pisani blagoslov mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića.

 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike