24SEDAM POŽAREVAC Mlada teniserka Jovana Grujić sve se više uspinje na ITF listi

08.05.2021

11:52

0

Autor: 24sedam

Rođena je 2006. godine a teniski reket je uzela u ruke već sa šest godina

24SEDAM POŽAREVAC Mlada teniserka Jovana Grujić sve se više uspinje na ITF listi
20210507_164520_011 - Copyright poportal.rs

Mlada teniserka Jovana Grujić iz Požarevca sve se više uspinje na ITF listi, tako da je nedavno odskočila za još 62 mesta bliže vrhu. Kombinacija ogromne želje, vere u sebe i mukotrpnog rada i treninga je ključ uspeha najvećih tenisera u istoriji ovog sporta. Ono što se ne može osporiti je to da Jovani ništa od toga ne manjka.

Rođena je 2006. godine a teniski reket je uzela u ruke već sa šest godina. Iako je ulaganje u sebe i ovaj sport veoma skupo, Jovani je u susret izašao i Grad Požarevac prepoznavši talenat i mogućnosti ove mlade teniserke. Ambicije su joj izuzetno visoke i u njenom stavu se može osetiti koliko veruje u sebe i ono što govori.


 
Jovanu smo zatekli na treningu na terenima „Mišić“, gde smo joj postavili pitanje kakva je trenutna situacija u njenoj karijeri:


 
„Poslednje sam igrala dva ITF turnira u Nišu i Skoplju. U prvom sam igrala četvrfinale. Napominjem da su to evropski turniri do 18 godina. U drugom sam prošla tri kola kvalifikacije i izgubila sam u prvom kolu glavnog turnira ali sam ipak zadovoljna kako je to proteklo. Prva tri meča su bila izuzetno teška sa starijim devojčicama i u prvom kolu je bila „borba“ i zadovoljna sam kako je prošlo. Sada mi teku pripreme za sledeći turnir. To je takođe ITF do 18 godina, četvrta kategorija. Početak je 17. maja. Posle toga nastavljam sa treninzima u Srbiji gde ću se spremati za naredne turnire.“ – izjavila je Jovana.

Na pitanje kako teku treninzi i gde sve radi na sebi kako bi bila što uspešnija, Jovana dodaje:

„Treniram i u Poljskoj, na teniskoj akademiji „Kerber“, u Srbiji takođe. Sve zavisi gde imam turnire i za koje turnire se spremam. U Srbiji treniram sa trenerom Nenadom Mitićem, prethodnih meseci sam trenirala sa trenerom Milošem Stevanovićem.“

Reprezentacija?

„Da, igraću za reprezentaciju do 16 godina. Prvo me čeka državno prvenstvo do 16 godina. Nadamo se da će se ekipno takmičenje održati, zavisi od situacije sa epidemijom.“

Jovana Grujić je izrazila veliku zahvalnost Gradu Požarevcu jer joj je omogućio da ovde trenira, u teniskom klubu „Požarevac 1984“. Pored toga, Jovana se zahvalila i svojoj školi, razrednoj starešini i drugovima i drugaricama iz svog odeljenja za podršku koju joj pružaju.


 
Jovanin tata, Marjan Grujić, je istakao koliko je važno prepoznati talenat mladih sportista i izrazio je zahvalnost gradonačelniku Požarevca, Saši Pavloviću, koji je izašao u susret u ime grada i omogućio joj je treninge u Požarevcu.

„Jako mi je drago da je Jovana tu u našem gradu, gde se može napraviti jedna dobra priča i da dokažemo da i Požarevac može da izrodi kvalitetne tenisere. Teniski trener nam je odličan kao i fitnes trener. Uz Jovanu je stao i teniski klub „Požarevac 1984“ i ovaj sport je u našem gradu sada na zaista mnogo većem nivou.“ – dodao je Marjan Grujić za Poportal.

 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike