24SEDAM POŽAREVAC Pčelari ubacuju u treću brzinu razvoja svojih društava do visokih prinosa u ovoj godini

05.05.2021

09:30

0

Autor: 24sedam

Najkvalitetnija hrana za pčele je uvek bila i biće perga, med, svež polen i nektar, kao i voda, a pogače i sirup izuzetno ako nema njihove prirodne hrane

24SEDAM POŽAREVAC Pčelari ubacuju u treću brzinu razvoja svojih društava do visokih prinosa u ovoj godini
Copyright 24sedam/Maja Kostić

Ušli smo u vremenski period kada se pčele najviše zahuktavaju u razvoju svojih pčelinjih zajednica. Pčelari bi trebali izvršiti kontrolu potrošnje hrane samih pčelinjih zajednica i ako je potrebno intervenisati. To je period kada pčele prenose život iz jedne sezone u drugu te pčelama treba obezbediti mir.

Najkvalitetnija hrana za pčele je uvek bila i biće perga, med, svež polen i nektar, kao i voda, a pogače i sirup izuzetno ako nema njihove prirodne hrane.
 
„Udruženje pčelara Požarevac pokušava da radi i dalje u vanrednim uslovima na najbolji način koliko je to moguće. Povodom apela pčelara o lažnom medu i medu sumnjivog kvaliteta, državne institucije su izašle na teren i izvršile proveru istih, tako da se u ovom periodu smanjio broj pritužbi korisnika na kvalitet meda. I dalje apelujemo da se uzima med i drugi proizvodi pčela od poznatih pčelara koji vam ipak daju određenu garanciju da ste kupili pravi proizvod. Ako primetite nešto drugo prijavite nama ili direktno inspekciji.“, kaže za Poportal Dejan Stefanović, predsednik Udruženja pčelara grada Požarevca.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike