Pomoć stiže u pravi čas! U zavejano Dragačevo stiže nafta za mehanizaciju koja probija ogromne smetove

15.12.2021

15:34

0

Odobreno nam je 20 tona goriva za svu mehanizaciju koja je već neprekidno pet dana na terenu - rekao je za RINU predsednik opštine Lučani

Pomoć stiže u pravi čas! U zavejano Dragačevo stiže nafta za mehanizaciju koja probija ogromne smetove
16395686601639407707gornji-milanovac-sneg-voda-nestasica-fotorina1 - Copyright RINA

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije odobrilo je zahtev opštine Lučani koja je pogođena snažnim vremenskim nevremenom, za dodatne količine nafte, kako bi uspela da izađe na kraj sa snežnim padavinama i pročistila sve neprohodne puteve na teritoriji opštine.

- Odobreno nam je 20 tona goriva za svu mehanizaciju koja je već neprekidno pet dana na terenu i pokušava da se probije do svakog domaćinstva. Bez ove pomoći mnoga sela bi ostala odsečena od sveta. Očekujemo da ove količine nafte stignu do kraja dana, kako bi je sutra dopremili do svih seoskih sredina gde su se meštani samoorganizovali da očiste puteve, kao i našem javnom preduzeću za održavanje puteva. Veliko hvala načelniku sektora Luki Čaušiću koji je prepoznao probleme izazvane snegom i bez ove pomoći mnogi putevi u Lučanima ostali bi neprohodni - kazao je za RINU Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

RINA
 

Pored problema sa neprohodnim putevima na teritoriji Dragačeva, veliki problem ove opštine je i snadbevanje električnom energijom.

- Normalizovano je snadbevanje vodom, grejanje je uredno. Situacija sa električnom energijom je znatno bolja, bez napona je oko 50 trafo stanica od njih 230, tj. negde oko 1.700 potrošača. Ekipe EDS-a su na terenu uz pomoć kolega iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Kraljeva i Sjenice i do kraja dana se očekuje da će 90% potrošača imati električnu energiju - naglasio je Dolović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike