24SEDAM KIKINDA Preduzetnik pomogao Domu zdravlja - veliko srce Roberta Patakija

09.11.2021

09:23

0

Autor: 24sedam

Na početku korona krize i vanrednog stanja, Pataki je svakodnevno dostavljao obroke medicinskom osoblju Infektivnog odeljenja

24SEDAM KIKINDA Preduzetnik pomogao Domu zdravlja - veliko srce Roberta Patakija
CDA_1689-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Robert Pataki, vlasnik restorana “Nacionalna klasa”, donirao je Domu zdravlja frižider u kom medicinski radnici čuvaju vakcine. Ovom donacijom, želeo je da ponovo pomogne kikindskim zdravstvenim radnicima.

Na početku korona krize i vanrednog stanja, Pataki je svakodnevno dostavljao obroke medicinskom osoblju Infektivnog odeljenja bolnice. Krajem septembra prošle godine, donirao je četiri beskontaktna toplomera Dečjem i Školskom dispanzeru.

- Saznavši da je Domu zdravlja potreban frižider za čuvanje vakcina, odučio sam da ga kupim i doniran. U neku ruku, ovo je moj apel sugrađanima da se vakcinišu kako bi se situacija što pre normalizovala. Za nas ugostitelje, to je veoma važno. Pozivam kolege preduzetnike da u ovom kriznim vremenima pomognu našem zdravstvu, naravno ako su u mogućnosti - izjavio je Pataki.

Direktorica Doma zdravlja, dr Biljana Marković, potvrđuje da im je frižider bio neophodan, s obzirom da je počela vakcinacija i protiv sezonskog gripa.

- Donacija je stigla u pravi čas i zaista smo zahvalni. Hvala svima koji su bilo šta donirali, pomogli našoj ustanovi i kikindskom zdravstvu. Epidemijska situacija I dalje je zabrinjavajuća. Na današnji dan imamo 630 obolelih, a u bolnici 35 hospitalizovanih kovid pacijenata. Dosad imamo oko 26.000 vakcinisanih građana i to prvom dozom - rekla je dr Marković i potvrdila da na vakcinalnom punktu imaju i vakcinu “Moderna”.

Opština Kikinda
 

Primopredaji donacije prisustvovali su Miroslav Dučić i Saša Tanackov, članovi Gradskog veća.

- Grad Kikinda može da bude ponosan na najveći deo naše privrede jer su pokazali visok stepen društvene odgovornosti. Robert Pataki je mali preduzetnik velikog srca. On dolazi iz ugostiteljstva, koje je od početka izbijanja pandemije pod velikim udarom. Našao je način da ponovo pomogne sredini u kojoj živi i radi - kazao je Tanackov i najavio da će se ove nedelje masovna imunizacija, nakon nekoliko velikih fabrika, obaviti i u kikindskom pogonu “Tisa Automotiv”.

Tada će se, istakao je Tanackov, vakcinisati i deo radnika koji rade u pogonima u Bečeju i Senti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike