24SEDAM KIKINDA Pijaca pred otvaranjem, početak izgradnje fabrike vode krajem decembra

09.11.2021

09:11

0

Autor: 24sedam

Planska komisija u petak je usvojila i potvrdila urbanistički projekat, koji je potreban za izgradnju buduće fabrike - naveo je Vukmirica

24SEDAM KIKINDA Pijaca pred otvaranjem, početak izgradnje fabrike vode krajem decembra
Untitled3-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika Kikinde, potvrdio je da su okončani građevinski radovi i da je preostala da se obavi primopredaja nove gradske pijace i dobije upotrebna dozvola. Prema oceni Vukmirice, to bi trebalo da se okonča do kraja meseca.

- Paralelno sa tim poslom, obavljaju se radovi koji su u nadležnosti JP “Kikinda”. Reč je o postavljanju tezgi i rashladnih vitrina. Nastavljamo sa uređenjem okoline pijace kako bi se uklopila u gradski trg. To podrazumeva i popločavanje nove ulice, koja će se prostirati od dela Dositejeve do parkinga u ulici Vojvode Putnika. Na taj način ćemo zaokružiti ovu celinu, kako i predviđa rekonstrukcija ovog dela trga - naveo je Vukmirica i podsetio da ukupna površina nove pijace iznosi oko 3.300 kvadratnih metara.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija bolnice odvija se željnom dinamikom. Kao što je i najavljeno, najpre će se sanirati zgrada u o kojoj su smešteni Fizijatrija, Psihijatrija i Transfuziologija. Iza toga će uslediti i adaptacija Infektivnog, Dečjeg i ostalih odeljenja. Paralelno sa tim radovi, teče izrada projektno-tehničke dokumentacije za novi objekat koji će se nalaziti se u bolničkom dvorištu, iza Prijemnog odeljenja, a biće povezan sa bolničkom zgradom.

Vukmirica se osvrnuo i na još jedan kapitalan projekat, izgradnju fabrike vode.

- Planska komisija u petak je usvojila i potvrdila urbanistički projekat, koji je potreban za izgradnju buduće fabrike. Realno je da krajem decembra dobijemo i građevinsku dozvolu, i da počnemo sa radovima. Rok za završetak fabrike vode je oktobar 2023. godine - naveo je Vukmirica.

Opština Kikinda
 

Pomoćnik gradonačelnika potvrdio je da se radi na izmeni i doradi Plana generalne regulacije centralnog naselja Kikinda, doradi projekta Gimnazije, Gerontološkog centra, novezgrade Centra za socijalni rad i Bloka 35/2. Dotakao se i stanogradnje.

- Planirana je izgradnja dve nove stambene zgrade, sa 60 stambenih jedinica, na potezu ulice Nemanjina. Postojeći parking koristiće stanari. Izmenom i doradom Plana generalne regulacije centralnog naselja Kikinda stvaramo uslove da privučemo investitore. Planirana je izgradnja stambenog objekta za socijalno ugožene porodice, koja će se nalaziti na potezuulica Sterije Popovića i Ivana Jakšića. Konkretno, radi se o porodicama koje žive u delu Svetosavske ulice, kod poslastičarnice “Specijal” i u starom objektu, u ulici Braće Tatić, kod zgrade policije. Kad njih stambeno zbrinemo, dobićemo dva eksluzivna placa u centru grada i mogućnost izgradnje novih stambenih zgrada - pojasnio je Vukmirica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike