Putnici satima zaglavljeni kod Valjeva: Voz ni da mrdne, autobus došao po putnike

12.12.2021

10:52

0

Problema u saobraćaju ima širom zemlje zbog snega koji veje od sinoć neprestano.

Putnici satima zaglavljeni kod Valjeva: Voz ni da mrdne, autobus došao po putnike
train-g3844af977_1920 - Copyright Pixabay

Već oko puna tri sata pedesetak putnika u vozu koji je jutros krenuo iz Požege ka Beogradu čeka na popravku prekinute kontaktne mreže zbog čega je kompozicija zagljavljena na delu pruge Beograd-Bar na području Valjeva.

Putnički voz iz Požege koji je krenuo za Beograd u 7.17 časova zbog snega i vejavice zaglavio se pre oko tri časa između železničkih stanica Leskovice i Lastra, na oko 30 kilometara od Valjeva, u planinskom i zbog trenutnih vremenskih uslova prilično nepristupačnom terenu.

Do zaustavljanja voza došlo je zbog prekida kontaktne mreže na pruzi, na koju je, usled težine snega, palo drveće. Po saznanjima “Blica”, na lice mesta su odmah upućene ekipe Železnice i EPS-a, koje raščišćavaju granje palo na kontaktnu mrežu i deo pruge, kako bi voz u kome je oko 50 putnika mogao da nastavi put.

On bi, po poslednjim informacijama sa terena, trebao uskoro da bude odglavljen jer je najveći deo posla završen, ali priključenje lokomotive na kontaktnu mrežu otežavaju snežne padavine praćene jakim vetrom.

Voz je u 9 sati trebalo da bude u Valjevu, ali je usled snežnih nanosa i pada stabala na kolosek zaustavljen u Lasti, gde su putnici šest i po sati čekali autobus, koji ih je u 14:35 povezao ka Beogradu, javlja izveštač Tanjuga.

Problema u saobraćaju ima širom zemlje, jer je sneg napravio haos. Dogodilo se više lančanih sudara, a u Beogradu gradski prevoz gotovo da ne funkcioniše.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike