24SEDAM KIKINDA Trijumf Kikinđana i gostiju iz Mađarske

11.09.2021

09:36

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, uručio je pehare, diplome i novčane nagrade

24SEDAM KIKINDA Trijumf Kikinđana i gostiju iz Mađarske
mađarska - Copyright Opština Kikinda

Centralnog dana 36. “Dana ludaje” izmerene su pristigle tikve i nagrađeni najbolji odgajivači u obe kategorije. Višestruko se isplatio višemesečni trud kikindskih odgajivača i njihovih kolega iz Mađarske. 

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, uručio je pehare, diplome i novčane nagrade.

- Nastojaćemo da podržimo domaće odgajivače kako bi pokušali da u narednom periodu obore rekorde. Sve čestitke našim sugrađanima, ali i gostima iz Mađarske na postignutim rezultatima -rekao je Lukač. 

Opština Kikinda
 

Najviše razloga za zadovoljstvo je imao Goran Lazić iz Kikinde, Ginisov rekorder. Pretprošlog septembra, na takmičenju u slovenačkom mestu Mozirje kod LJubljane, postavio je novi svetski rekord sa tikvom od 395,4 centimetara. Ovoga puta, trijumfovao je za tikvom dugačkom 331 centimetar. Dužina drugoplasirane tivke iznosi 308, a trećeplasirane 299 centimetara. Nagrade su preuzele devojke iz Udruženja građana “Kikindska ludaja”.

 - Ovo je potvrda da sam obećanje u potpunosti ispunio. Nedavno sam rekao da ću obeležiti ovogodišnje “Dane ludaje”. Pokušao sam i sa “teškašicama”, ali bez uspeha. Ovde se neću zaustaviti. Pokušaću naredne godine da odnegujem još dužu tikvu - poručio je Lazić. 

Opština Kikinda
 

Za prvo mesto, Ginisovcu su pripali pehar i 100.000 dinara. Drugoplasiranim u obe kategorije, organizatori su namenili po 60.000 dinara, a trećeplasiranim 40.000 dinara. Tibor Kokai iz Mađarske, u Kikindu je doneo bundevu tešku 527 kilograma. Drugo mesto osvojio je njegov zemljak Laslo Kesler sa bundevom od 491, 4 kilograma. Kikinđaninu, Radovanu Zakiću, pripalo je treće mesto. Njegova bundeva težila je 366 kilograma.

- Srećan sam zbog pobede i to je moj prvi trijumf u Kikindi. Već sam jednom bio u vašem gradu. Pobedničku bundevu proizveo sam na otvorenom, za razliku od drugih, koji su to učili u plastenicima. Pre nekoliko dana me je zadesio peh. Bundeva teška 620 kilograma pukla mi je pre tri dana - ispričao je Kokai i potvrdio da će na “Dane ludaje” doći i naredne godine.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike