24SEDAM KIKINDA Da kikindski penzioneri budu vidljiviji i bezbedniji u saobraćaju

06.09.2021

12:22

0

Autor: 24sedam

Komplet sadrži fluorescentan prsluk i svetla za bicikle, koje su u prethodnom periodu dobili i penzioneri svih devet sela

24SEDAM KIKINDA Da kikindski penzioneri budu vidljiviji i bezbedniji u saobraćaju
penzioneri 1 - Copyright Opština Kikinda

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Miroslav Dučić, član GV za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije, uručili su Milanu Perizu, predsedniku kikindskog udruženja penzionera, 150 kompleta za bezbednije učešće najstarijih u saobraćaju. 

Komplet sadrži fluorescentan prsluk i svetla za bicikle, koje su u prethodnom periodu dobili i penzioneri svih devet sela.

Opština Kikinda
 

- Na inicijativu gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja, opredelili smo ukupno 450 ovakvih kompleta i to za penzionere starije od 65 godina, koji su istovremeno i biciklisti. Smatramo da ćemo na ovaj način pospešiti njihovu bezbednost u saobraćaju. Dok voze bicikle, a koriste fluorescentne prsluke i svetla, biće vidljivi, a istovremeno i bezbedniji. Ovo je samo mali znak pažnje prema našim najstarijim sugrađanima - rekao je Lukač, dok je Dučić konstatovao da su, na našim ulicama i putevima, biciklisti jedna od najrizičnijih kategorija učesnika u saobraćaju. 

Opština Kikinda
 

Dučić je potvrdi da će i u narednom periodu, posebnu pažnju poklanjati prema najstarijim učesnicima u saobraćaju.

- Saradnja sa lokalnom samoupravom je intenzivna i dobra. Ova akcija, konkretno, omogućiće penzionerima na biciklima da budu uočljjivi. U ime svih penzionera, zahvaljujem se na ovo donaciji - rekao je Periz.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike