24SEDAM KIKINDA Poslovi zoohigijene u Novom Bečeju povereni JP "Kikinda"

02.09.2021

09:45

0

Autor: 24sedam

Lukač smatra da je celishodnije ako lokalne samouprave, udružene, pokušaju da do sredstava dođu na nekim domaćim i međunarodnim konkursima

24SEDAM KIKINDA Poslovi zoohigijene u Novom Bečeju povereni JP "Kikinda"
Novi Bečej - Copyright Opština Kikinda

Sporazum o saradnji između grada Kikinde i opštine Novi Bečej kojim se konkretizuju poslovi zoohigijene, danas su potpisali Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej. 

Time je produbljena saradnja u ovoj oblasti i potvrđena ranija namera da intenziviraju saradnju u oblasti komunalnih delatnosti, turizma, ali i privrednih i društvenih odnosa, kako i predviđa prošle godine potpisan Memorandum o saradnji. 

Opština Kikinda
 

Konkretno, radnici JP "Kikinda" u novobečejskoj opštini obavljaće poslove u oblasti zoohigijene. Potpisan dokument nije vremenski oročen, a prema rečima gradonačelnika Lukača, izvesno je da će JP "Kikinda", u narednom periodu, ove usluge obavljati i u nekim drugim opštinama.

- U najavi je saradnja sa opštinama Nova Crnja, Čoka, Senta, Novi Kneževac i Ada. Možda ovaj spisak obuhvati i Žitište. Ideja o ovakvoj zakonskoj mogućnosti da JP “Kikinda” svoje usluge ponudi i drugim lokalnim samouprava, doneće im više posla i sredstava. U perpsektivi, to znači dodatno angažovanje radne snage i nabavku vozila i opreme. To je nešto ka čemu idemo - poručio je Lukač i ocenio da saradnja sa susednim lokalnim samoupravama i međusobna podrška mogu da svima budu od koristi. 

Opština Kikinda
 

Lukač smatra da je celishodnije ako lokalne samouprave, udružene, pokušaju da do sredstava dođu na nekim domaćim i međunarodnim konkursima.

- Sporazum će u slučaju građana opštine Novi Bečej, doneti kvalitetnije usluge, a JP “Kikinda” obezbeđeno tržište u narednom periodu. U ovom trenutku ne postoji mogućnost “praznog hoda” između dve javne nabavke, ukoliko dođe do nekog kašnjenja, pa je i to jedan od razloga ovog poslovnog aranžmana. Uspeli smo da ostvarimo i određeni popust od pet odsto, pa ni ekonomski interes nije zanemarljiv. Radniici JP “Kikinda” zaduženi su za hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica i mačaka, kao i uklanjanje životinjskih leševa i sterilizaciju. Naše lokalno komunalno preduzeće nema azil i nerealno je da očekujemo da će se to desiti, niti Novi Bečej ima potrebe - naveo je Maksimović.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike