24SEDAM INĐIJA Odbornici „Građanina“ uskratili podršku svojim kandidatima

10.12.2021

11:22

0

Autor: 24sedam

U skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi Izbornu komisiju čine predsednik, zamenik predsednika i najmanje 6 članova koju imenuje Skupština jedinice lokalne samouprave

24SEDAM INĐIJA Odbornici „Građanina“ uskratili podršku svojim kandidatima
Inđija - Copyright Printscreen / Youtube / RSFranceIDF

Na današnjoj 15. sednici Skupštine opštine Inđija dogodio se jedan od brojnih paradoksa i kontradiktornih postupaka grupe građana „GrađanIN“-nisu podržali sami sebe.

Naime, u okviru 13. tačke dnevnog reda koja se odnosila na donošenje Rešenja o razrešenju i Rešenja o imenovanju osam članova i šest zamenika članova Izborne komisije opštine Inđija, odbornici grupe građana „GrađanIN“ nisu glasali za svoj predlog članova i zamenike članova Izborne komisije opštine Inđija.

U skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi Izbornu komisiju čine predsednik, zamenik predsednika i najmanje 6 članova koju imenuje Skupština jedinice lokalne samouprave a na predlog odborničkih grupa u Skupštini, srazmerno broju odbornika.

Sve predloge za kandidate za članove Izborne komisije dostavljaju odborničke grupe i ništa ovde ne bi bilo neobično da članovi odborničke grupe „GrađanIN“, koji su sami predložili svoje članove i zamenike članova za iste, nisu dali glas, odnosno, oni sami sebe nisu podržali.

Imajući u vidu navedeno, građani koji su podržali ovu odborničku grupu na prošlogodišnjim izborima sigurno se pitaju da li ova grupa građana ima jasno definisan politički pravac delovanja ili je u pitanju obična populistička grupa sa ciljem prikupljanja velikog broja „lajkova“ i pregleda jer je to danas popularno u svetu društvenih mreža.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike