24SEDAM KIKINDA Najveće dostignuće kampa, osnivanje “Omladinskog duvačkog orkestra”

18.08.2021

14:10

0

Autor: 24sedam

Uoči koncerta, 40 mladih muzičara, među kojima je i troje Kikinđana, posetio je Nikola Lukač, gradonačelnik

24SEDAM KIKINDA Najveće dostignuće kampa, osnivanje “Omladinskog duvačkog orkestra”
Kikinda orkestar - Copyright Opština Kikinda

Šta su polaznici muzičkog kampa u kikindskom Kulturnom cetru naučili, i uvežbali, publika će moći da čuje u četvrtak, 19. avgusta, na Gradskom trgu. Uoči koncerta, 40 mladih muzičara, među kojima je i troje Kikinđana, posetio je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde:

-Ovo je odličan način da se promovišu duvački instrumenti, ali i da se okupe mladi ljudi. Ideja za formiranje “Omladinskog duvačkog orkestra Srbije” potekla je iz Kikinde. Siguran sam da će kamp, u narednim godinama, biti još masovniji i postati tradicija. Ovakve ideje i inicijative uvek će imati podršku lokalne samouprave- kazao je Lukač. Da i muzičari žele da ovaj kamp postane tradicionalan, potvrdio je Albert Nađ, šef orkestra:

-Prvi put u Srbiji, organizova je ovakav kamp. Okupili smo muzičare od 12 do 30 godina, koji su došli iz 12 gradova naše zemlje. Cilj nam je da popularizujemo duvačke orkestre i privučemo mlade, pa da imamo 100 članova u orkestru. Ideja je da uvežbamo program koji ćemo moći da izvodimo u svim gradovima u Srbiji. Poziv je već stigao iz Mađarske. Organizatori Međunarodnog festivala duvačkih orkestara uputili su poziv da učestvujemo- pohvalio se Nađ. Rukovodilac Muzičkog centra iz Pančeva, Bojan Matijević, takođe je rado podržao ideju o formiranju “Omladinskog duvačkog orkestra”:

- Sastav je heterogen, od učenika osnovnih škola, do onih sa završenim fakultetom- potvrdio je Matijević i dodao da su ovaj projekat podržali Ministartsvo kulture i informisanja, ali i Grad Kikinda.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike