24SEDAM KIKINDA Od grada penzinonerima i osnovcima fluorescenti prsluci i svetla za bicikle

13.08.2021

15:33

0

Autor: 24sedam

Kako je najavljeno, paralelno sa ovom akcijom, Savet za bezbednost saobraćaja uskoro će započeti raspodelu bustera, auto sedišta koja su namenjena predškolcima i njihovim roditeljima

24SEDAM KIKINDA Od grada penzinonerima i osnovcima fluorescenti prsluci i svetla za bicikle
Kikinda prsluk - Copyright Opština Kikinda

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i članovi lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja uručili su penzionerima u Bašaidu 66 kompleta za njihovo bezbednije učešće u saobraćaju. Komplet sadrži fluorescentan prsluk i svetla za bicikle.

Podela je upriličena u prostorijama seoskog udruženja penzionera. Miroslav Dučić, član GV za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije i lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, precizirao je da su ovi kompleti namenjeni penzionerima starijim od 65 godina koji su istovremeno i biciklisti. Ukazao je i na činjenicu da su na ovdašnjim putevima biciklisti jedna od najrizičnijih kategorija učesnika u saobraćaju:

- Identične komplete dobiće i penzioneri ostalih sela, a jedna količina namenjena je i kikindskim penzionerima, članovima udruženje penzionera, ukupno 450 komleta. Isti broj fluorescentnih prsluka i svetla za bicikle dobiće i učenici nižih razreda osnovne škole. Paralelno sa ovom akcijom, Savet za bezbednost saobraćaja uskoro će započeti raspodelu bustera, auto sedišta koja su namenjena predškolcima i njihovim roditeljima- najavio je Dučić. Predsednica Mesnog odbora penzionera Bašaida, Dragica Marković, uverena je da će fluorescentni prsluci i svetla za bicikle pospešiti bezbednost najstarijih biciklista u ovom selu, naročito na najprometnijoj seoskoj ulici:

- Hvala predsedniku MZ Bašaid i gradonačelniku Kikinde jer su ponovo, na konkretan način, pomogli penzionerima. Ovoj donaciji prethodila je, za naše udruženje, još jedna važna stvar. Dobili smo parking ispred sedišta udruženja penzionera. Sređeno je i dvorište, a najavljena je kupovina novih stolova i stolica, i nagoveštena sanacija prostorija- kazala je ona.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike