24SEDAM KIKINDA Opsežni infrastrukturni radovi u Bašaidu, radi se i u susednom Bikaču

10.08.2021

13:11

0

Autor: 24sedam

Vrednost radova iznosi 12 miliona dinara

24SEDAM KIKINDA Opsežni infrastrukturni radovi u Bašaidu, radi se i u susednom Bikaču
Kikinda - Copyright Opština Kikinda

Do petka će se u Bašaidu okončati asfaltiranje ulice Jove Jurišina , u dužini od oko 600 metara. Vrednost radova iznosi 12 miliona dinara.

Da su 35 godina žitelji ove rubne ulice prema Melencima čekali na ovaj trenutak, predsednik MZ Bašaid, Bojan Mikalački, potvrdio je Nikoli Lukaču, gradonačelniku Kikinde i njegovim saradnicima. Na još nekoliko lokacija u selu obavljeni su ili se privode kraju važni infrastrukturni radovi:

- Iza toga nas očekuje i uređenje jedine preostale ulice Jovana Popovića u susednom Bikaču. Uređen je parking ispred sedišta Udruženja penzionera, a radi se projekat sanacije njihovih prostorija. Taj posao, najverovatnije, biće okončan do kraja godine. Novim parkingom možemo da se pohvalimo i ispred stadiona. Naš DVD “Bašaid” konačno će dobiti novo vozilo marke “Mahindra”- naveo je Mikalački i pohvalio se da to nisu jedine dobre vesti:

- Nakon rekonstrukcije toaleta u OŠ “1. oktobar” i rasvete u fiskulturnoj sali i školskom dvorištu, u toku su radovi na novoj kotlarnici i sistemu daljinskog grejanja. Ovo je bila jedina obrazovna ustanova u našoj sredini koja se grejala na mazut. Od nove školske godine, to više neće biti tako- kazao je Mikalački. Da su ovo konkretni primeri odnosa lokalne samouprave prema žiteljima naših sela, ukazao je gradonačelnik Nikola Lukač. Grad Kikinda, naglasio je on, jasnog je opredeljenja da razvoj svih devet sela mora da bude ravnomeran:

- Uređene su i asfaltirane ulice u Banatskoj Topoli, Novim Kozarcima, a za koji dan će i u Banatskom Velikom Selu. Ovim i sličnim infrastrukturnim projektima pokazujemo da mislimo na sva sela. Osim grejanja, u toku su i opsežni molersko-farbarski radovi u OŠ “1.oktobar”. Kotao na gas i gasne instalacije su nabavljeni zahvaljujući razumevanju Ministarstva za zaštitu životne sredine, a delom i grada. I dosad smo se trudili da uvažimo zahteve meštana naših sela. U tom pogledu, čestitam Bojanu Mikalačkom na svemu što je uradio u Bašaidu. Verujem da meštani to vide i prepoznaju- rekao je Lukač.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike