24SEDAM KIKINDA ŽAK jubilej obeležio revijalnom utakmicom sa veteranima "Crvene zvezde"

08.08.2021

17:03

0

Autor: 24sedam

Iako su gosti utakmicu dobili sa 5:2, rezultat je bio u drugom planu

24SEDAM KIKINDA ŽAK jubilej obeležio revijalnom utakmicom sa veteranima "Crvene zvezde"
Kikinda fudbal - Copyright Opština Kikinda

Revijalnom utakmicom veterana Železničara i beogradskih “crveno belih” u nedelju je kikindski ŽAK obeležio veliki jubilej, 90 godina postojanja i rada. Iako su gosti utakmicu dobili sa 5:2, rezultat je bio u drugom planu.

Bila je to prilika da se uprava zahvali onima koji su ispisali najlepše stranice u devet decenija dugoj istoriji tima sa Vašarišta. Draganu Erdeljanu, Prvoslavu Stojanoviću i Mirku Kneževiću, legendama kikindskih Železničara, uručene su pohvalnice. Još dvadesetak priznanja je dodeljeno prijateljima kluba, nekadašnjim igračima trenerima, od kojih neki, nažalost, više nisu sa nama. Slavljeničkom fudbalskom klubu čestitao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde:

- ŽAK je iznedrio odlične fudbalere, od kojih su neki imali ozbiljne karijere. Svaka čast ovoj, ali i svim prethodnim upravama kluba na svemu što su uradili tokom prethodnih 90 godina. Ovde trenira oko 70 mališana, dok će se prvi tim , od ove sezone, takmiči u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin. Verujem da su njihove sportske ambicije vezane za povratak u Vojvođansku ligu- istok. Grad će uvek podržavati i ovaj fudbalski klub. Konkretno, stali smo iza izgradnje pomoćnog terena- izjavio je Lukač. Za člana UO FK ŽAK, Dragana Kockara, revijalna utakmica sa veteranima “crveno belih”, samo je jedna od aktivnosti kojima će tim s Vašarišta obeležiti veliki jubilej:

- Potrudili smo se da u Kikindu dovedemo nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta. Sportske ambicije vezane su za što brži povratak u Vojvođansku ligu-istok, dok je lokalna samouprava podržala izgradnju pomoćnog terena- naznačio je Kockar. I za veterana “Crvene zvezde”, Aleksandra Markovića, nekadašnjeg saigrača Dragana Džajića, ovo je bila prilika da se ukaže na značaj fudbala, lepote ove igre i bogatu tradiciju slavljeničkog kluba :

- Sećam se ŽAK-a iz vremena kad je ovaj kikindski klub stojao nešto bolje. Nije mala stvar da jedan klub može da se pohvali da postoji 90 godina. To treba pozdraviti- rekao je Marković.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike