24SEDAM INĐIJA U susret Međunarodnom danu deteta

18.11.2021

17:49

0

Autor: 24sedam

Ovaj međunarodni događaj je ustanovljen kako bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju

24SEDAM INĐIJA U susret Međunarodnom danu deteta
NS - Copyright Printscreen/YouTube

Međunarodni Dan deteta je godišnji međunarodni događaj, koji se obeležava 20. novembra.

Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954.godine, a istog dana 1989.godine je usvojena Konvencija o pravima deteta, prvi međunarodni dokument u oblasti ljudskih prava, koja se posebno bavi decom.

Ovaj međunarodni događaj je ustanovljen kako bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

Za našu najdražu i najverniju publiku, Kulturni centar je priredio dve dečije predstave : "CECA PERECA I MUDRI POSLASTIČAR PECA", koja će biti izvedena danas u Domu kulture u Beški, od 17:00 časova i "PETAR PAN", koja će biti izvedena u Kulturnom centru, u petak 26.novembra od 17:00 časova.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike