24SEDAM KIKINDA Stihovima oživeli sećanja na neponovljivog Miku Antića

24.06.2021

13:50

0

Autor: 24sedam

U muzičkom delu programa učestvovali su tamburaški orkestar “Mokas”, Madam Piano i Žarko Novakov

24SEDAM KIKINDA Stihovima oživeli sećanja na neponovljivog Miku Antića
mika antić - Copyright Opština Kikinda

Grad Kikinda je i ove godine podržao organizaciju Memorijala “Miroslav Antić”, koji se održava svakog 24. juna, na dan kad je preminuo znameniti pesnik, novinar, slikar i reditelj. Pod sloganom "Ravnica u srcu, beskraj u duši" ovogodišnju 36. manifestaciju organizovala je Mesne zajednica Mokrin, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. 

Miki u čast, stihove su govorili Miodrag Krstović, Bojan Žirović, Tamara Krcunović, Branislav Zeremski, Mina Nenadović, Branislav Jevtić, Staša Nikolić i Miodrag Petrović, a po zamisli scenariste i reditelja Nenada Gvozdenovića.

Opština Kikinda
 

- Ovo nije moje prvo učešće. I tada, ali sada, bez razmišljanja, sa radošću sam prihvatio poziv organizatora. Trenutno sam van Beograda, a vreme provodim kraj Dunava. Kad me je Nenad Gvozdenović pozvao i rekao o čemu se radi, bez razmišljanja sam prihvatio poziv da ponovo dođem u Mokrin. Ne znam šta bih dao, da sam imao priliku da upoznam Miku Antića, da razgovaramo uz neko dobro vino - priznao je Miodrag Krstović. 

Njegov mlađi kolega, Bojan Žirović, pod utiskom svega što je čuo i video u Mokrinu, zapitao se da li uopšte postoji slična manifestacija koja se bavi poezijom u slavu pesnika, a traje ovako dugo.

Opština Kikinda
 

- Prvi put bio sam deo Memorijala “Miroslav Antić”. Meni su bile interesantne njegove kolumne u kojima je opisivao predstave i posete slikarskim ateljeima - naveo je Žirović. 

U muzičkom delu programa učestvovali su tamburaški orkestar “Mokas”, Madam Piano i Žarko Novakov.

- Mokrin i Kikinda se svake godine sete Mike Antića, svestrane ličnosti i velikog umetnika. Grad Kikinda rado podržava sve kulturne događaje, a ovih dana Mokrin je centar kulture našeg kraja - konstatovala je Milena Živkov, članica GV za kulturu i obrazovanje. 

Predsednik MZ Mokrin, Živko Ugrenović, ocenio je da Mokrinčani neguju i čuvaju sećanja na velikog umetnika i boema.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike