24SEDAM KIKINDA Obeležen Dan policije i ozvaničen početak rada video nadzora

21.06.2021

13:25

0

Autor: 24sedam

Posetioci su videli defile vozila organizacionih jedinica PU Kikinda, ali i nekoliko atraktivnih pokaznih vežbi

24SEDAM KIKINDA Obeležen Dan policije i ozvaničen početak rada video nadzora
dan policije 4 - Copyright Opština Kikinda

Povodom obeležavanja Dana ministarstva, Slave i Dana policije, ispred Doma učenika i studenata “Nikola Vojvodić” održan je i bogat i dinamičan program. 

Posetioci su videli defile vozila organizacionih jedinica PU Kikinda, ali i nekoliko atraktivnih pokaznih vežbi. Pre toga, kao i svake godine, zvaničnici lokalne samouprave i PU Kikinda položili su vence i cveće na spomen ploču devetorici pripadnika koji su poginuli 1998. i 1999. godine. 

Nešto pre centralnog dela programa, u zgradi PU Kikinda, ozvaničen je početak rada video nadzora u okviru projekta “Smart City”. Grad Kikinda obezbedio je video-sistem koji će maksimalno povećati bezbednost sugrađana.

Opština Kikinda
 

- U ime Policijske uprave zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na ovom sistemu koji će nam puno značiti u daljem radu, a on će od utorka biti operativan – rekao je Dušan Glišin, načelnik PU Kikinda. 

Više od 30 kamera, na 12 lokacija u centru grada, najprometnijim ulicama, raskrsnicama i prilazima gradu doprineće da se poboljša bezbednost. Glišin je pohvalio požrtvovanost i predan rad svih zaposlenih tokom vanrednog stanja i docnije tokom narušene epidemiološke situacije.

Opština Kikinda
 

- Na području naše policijske uprave tokom prošle godine nije bilo teških krivičnih dela ubistva i pokušaja ubisatva. Broj krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata smanjen je rapidno, dok je povećan broj rasvetljavanja ovih krivičnih dela. Nastavljena je energična i odlučna borba protiv krijumčarenja i prodaje narkotika. Posebno želim da istaknem da smo otkrili laboratoriju marihuane i laboratorije gde je pronađeno 1.364 biljke kanabisa i oprema za laboratoriju vredna oko 50.000 evra - kazao je Glišin.

Opština Kikinda
 

Čestitajući zaposlenima Dan ministarstva, Slavu i Dan policije, gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, ocenio je da je policija tu da nas brani i čuva da bi, kako je rekao, naša zemlja i Kikinda bili bezbedno i dostojanstveno mesto za život.

- Puna primena video nadzora doprineće da Kikinda bude još bezbednije mesto za život. Vaš rad zahteva puno odricanja, a vaše porodice jedine razumeju težinu posla koji obavljate. Hvala vam za sve što ste činili i činite tokom pandemije u kojoj se nalazimo. Čuvate naše najvrednije, našu decu - naglasio je Lukač.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike