24SEDAM KIKINDA Na Svetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu plasirale se dve ekipe

20.06.2021

08:13

0

Autor: 24sedam

Drugo mesto zauzela je ekipa “Šaran 2 Alu trend” iz našeg grada, a treće zrenjaninski “Banat”

24SEDAM KIKINDA Na Svetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu plasirale se dve ekipe
ribolov - Copyright Opština Kikinda

Članovi kikindskog “Oktopusa” pobednici su državnog prvenstva u šaranskom ribolovu. Na reviru “Ribolovačko carstvo” održano je poslednje kolo, koje je donelo konačan ishod i označilo ko će Srbiju reprezentovati na Svetskom prvenstvu. 

Drugo mesto zauzela je ekipa “Šaran 2 Alu trend” iz našeg grada, a treće zrenjaninski “Banat”. Ovaj rezultat potvrđuje da su Kikinđani, u šaranskom ribolovu, u ovom trenutku neprikosnoveni.

- Tri prvoplasirane ekipe izborile su pravo učešća na Svetskom prvenstvu u Ukrajini. Ukoliko zbog kovid situacije Ukrajinci ne budu u prilici da ugoste najbolje ekipe u šaranskom ribolovu, Svetsko prvenstvo održaće se u BiH, krajem septembra ili početkom oktobra - rekao je Zoran Popov, predsednik USR “Šaran” iz Kikinde. 

Opština Kikinda
 

Pobedničkoj ekipi, vicešampionima i trećeplasiranoj ekipi čestitao je Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu.

- Osim takmičarskog aspekta, ne možemo a da ne spomenemo i turistički. Sportski ribolov je izuzetno popularan, a Kikinda na tom planu ima šta da ponudi. To potvrđuje “Ribolovačko carstvo”, ali i činjenica da se devet ekipa nadmetalo baš na ovom mestu. Sjajno zvuči i podatak da će Kikinda na Svetskom prvenstvu imati dve ekipe - kazao je Pecarski. 

Opština Kikinda
 

Predsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije, Dragan Bošković, pohvalio je Kikinđane. Osim što su bili dobri domaćini, u generalnom plasmanu su potvrdili dominaciju u šaranskom ribolovu. U planu je da se na reviru “Ribolovačko carstvo” održe i međunarodna takmičenja.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike